Комп'ютерні крісла створені для IT-спеціалістів. Крісла персоналу – для операторів зі змінним графіком. Геймерські – для гри із авто симуляторами. Але як серед них знайти крісло для підлітка? Підлітка, котрий вже достатньо часу проводить сидячи, але ще не встиг зіпсувати поставу роками офісної роботи. Як і всі важливі покупки у житті – шляхом примірок, тестування та порівняння. Головне – не прогавити етап формування здорової спини, залишити табуретку на кухні, а м’які крісла – біля телевізору та купити підлітку правильне крісло за призначенням.

  

Кімната Денні Гопніка в фильмі «Серйоозна людина» (2009)

Нижче ми зібрали поради щодо вибору підліткового крісла. Найважливіша із них полягає в тому, що тінейджера обов'язково необхідно брати із собою до магазину. Оскільки описи на кшталт «він приблизно мого зросту», або "підберіть дівчинці, на голову нижче мене" - не працюють. Тому що нам важко вгадати, де в дитини знаходиться поперек чи яка в нього довжина ніг, а без цих моментів неможливо підібрати оптимальне крісло.

ЯК ОБРАТИ ПІДЛІТКОВЕ КРІСЛО ДЛЯ ШКОЛЯРА ТА НЕ ЗАПЛУТАТИСЯ МІЖ КОМП'ЮТЕРНИМ ТА ГЕЙМЕРСЬКИМ МОДЕЛЯМИА


Обирайте, відповідно до його стилю роботи та пропорцій тіла. 

Декілька рекомендацій:

  1. Зафіксуйте на що дитина витрачає більше часу:  це письмо від руки, комп'ютерна гра чи малювання.

    Необхідно простежити чи тримає дитина самостійно поставу. Іноді спинка крісла необхідна лише як опора для відпочинку. В інших випадках вона контролює поставу та іноді коррегує її. Для останнього – запитуйте про сертифікати, консультуйтеся з ортопедом та ігноруйте рекламні слогани.

  2. Виміряйте необхідну глибину сидіння (вона повинна бути на декілька см менша, ніж довжина від куприка до підколінної чашечки). А також висоту стільця, щоб підлокітники не заважали заїжджати під парту. Чим більше вимірювань – тим більше шансів на вдалу покупку.

  3. Приміряйте крісла оффлайн. Приїжджайте до магазину, де є вибір крісел для різного стилю роботи та розкажіть менеджеру деталі з попередніх пунктів.

  4. Звертайте увагу на посадку в кріслі: чи вдається комфортно розправити плечі, чи правильний поперековий вигин та чи наявність підголівника не робить дитячу спину сутулою. Тим, хто проводить за столом менш ніж 5 годин на день, його наявність необов'язкова.

  5. Обирайте серед моделей із запасом регулювань по висоті , якщо вам потрібне крісло на виріст.

  6. Забирайте крісла на тест-драйв та слідкуйте як воно себе поводить в роботі та чи не «сповзає» постава.

Якщо Ваш підліток непогано і сам тримає поставу під час письма - не змушуйте його зливатися зі спинкою крісла. Нехай добра шкільна звичка залишиться, оскільки під час письма корпус все одно нахиляється до стола і важлива лише підтримка попереку. Якщо ні - приміряйте крісло в шоурумі біля столу, імітуючи письмову роботу, щоб знайти відповідний кут нахилу спинки.

Для комп'ютерів будь-яке крісло можна відхилити та працювати розслаблено. А для читання чи вивчення віршів – обрати зручні підлокітники та увімкнути режим гойдання спинки, щоб іноді тримати книгу перед собою, гойдаючись та розминаючи хребет, а не нависати над нею весь час над столом.

ТОП 5 КРІСЕЛ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ В ШОУРУМІ КРІСЛА ЛЮКС


Щоб пояснити на прикладі, яке крісло підійде підлітку – ми відібрали 5 крісел, які у нас частіше за все обирають для дітей віком 11-16 років. Почнемо з бюджетного сегменту для тих, хто проводить 2-5 годин на день, сидячи в кріслі.

КРІСЛО ДЛЯ ПІДЛІТКА ERA TM KRESLALUX (КИТАЙ, 6000 ГРН)



Крісла ERA в наявності в двох кольорах - зелений та синій. 

Крісло ERA купують підліткам, зріст яких відповідає відмітці 140-175 см. В цьому варіанті спинка та підголівник не регулюються (його можна тільки зняти). Також крісло доповнили регулюванням сили гойдання (жорсткості пружини) – щоб ваша дитина працювала, гойдаючись, та уникала статичних напружень в моменти читання чи міркувань. Аналогічні принципи механізму в використовували в інших кріслах із топ-писку.

Основні характеристики моделі ERA:

  • Глибина сидіння із регулюванням (47-52 см)
  • Підголівник – опція на вибір
  • Мінімальна висота від підлоги до підлокітників - 59
  • Максимальна висота від підлоги до підлокітників - 74
  • Відповідний діапазон зросту підлітка – 140-175 см
  • Поперекова підтримка  – регулюється по висоті

Матеріали крісла – зносостійка тканина та сітка; гарантія 3 роки.


Звертайте увагу на те, що наші рекомендації щодо зросту  – образні. Адже ми не враховуємо співвідношення тулуба до довжини ніг та ін. особливості, про які ми не знаємо. Знайдіть час та приміряйте крісло перед його купівлею.

КРІСЛО COCO ВИРОБНИКА GROSPOL (ПОЛЬША, 5000 ГРН)

Розміри крісла Coco польского виробника Grospol

Крісло COCO – ще один варіант бюджетного комп'ютерного крісла. Поперекова підтримка виражена архітектурою спинки та натягом сітки. Вона статична, тому потребує обов'язкової примірки.

Основні характеристики моделі

  • глибина сидіння - 46 см
  • підголівник – опція на вибір, регулюється за висотою
  • мінімальна висота від підлоги до підлокітників - 60 см
  • максимальна висота від підлоги до підлокітників - 79 см
  • відповідний діапазон зросту підлітка  - 160-175 см
  • підтримка попереку - не регулирується

На польське підліткове крісло діє 3-річна гарантія. Для спинки використовується сітка, для сидіння – формована основа із тканини. 

КРІСЛО ДЛЯ ШКОЛЯРА INFLEX ВИРОБНИКА GTCHAIR (КИТАЙ, 5000 ГРН)


Підліткове крісло INFLEX компактне по висоті, ширині, глибині і навіть діаметру хрестовини.  Найчастіше підходить для дітей від 12 років.

Основні характеристики моделі:

  • глибина сидіння – 46 см
  • підголівник – регулюється по висоті
  • мінімальна висота від підлоги до підлокітників - 58 см
  • максимальна висота від підлоги до підлокітників - 73,5 см
  • відповідний діапазон зросту підлітка  - 140-170 см
  • поперекова підтримка - регулюється


На бюджетне крісло для підлітка діє гарантія два роки.

КРІСЛО LIGHT-UP ВИРОБНИКА PROFIM (ПОЛЬША, 9000 ГРН)

Модель LIGHT-UP – це якісне крісло без підголівника, яке можно замовити в світлому корпусі та десятках яскравих кольорів, таких як колір манго, лайм, фуксія, голубий, персик та ін. Крісло стильне та добре підійде до майже дорослої дитячої кімнати.

Основні характеристики моделі:

  • глибина сидіння із регулюванням (46-52 см)
  • підголівник – не передбачений
  • мінімальна висота від підлоги до підлокітників - 58 см
  • максимальна висота від підлоги до підлокітників – 81 см
  • відповідний діапазон зросту підлітка  - 140-180 см
  • поперекова підтримка регулюється по висоті


Крісло оббите тканиною на формованій основі знизу, спинка із якісної тканини с 10-річним запасом експлуатації. Гарантія – 5 років.

КРІСЛО ENJOY BUDGET ВИРОБНИКА COMFORT SEATING  (ШОТЛАНДІЯ, 7500 ГРН)


Крісло ENJOY BUDGET – комп'ютерна модель. В ній є регулювання по висоті спинки на 5 положень. Модель розрахована на вік 15 років та старше, коли для більшості завдань використовуєшь вже монітор, а не зошит. Крім того, у міру зростання, спинку можна підіймати, а запасу експлуатації вистачить щоб із цим кріслом закінчити університет. Але приміряти його необхідно обов'язково, оскільки підлітку з тендітною статурою воно може виявитися занадто масивним.

Основні характеристики моделі:

  • глибина сидіння – 49 см, не регулюється
  • підголівник – із регулюванням по висоті та кутом нахилу
  • мінімальна висота від підлоги до підлокітників  – 63 см
  • максимальна висота від підлоги до підлокітників – 79,5 см
  • відповідний діапазон зросту підлітка  - 150-185 см
  • поперекова підтримка – регулюється за рахунок налаштувань висоти самої спинки


ЯКІ ДОРОСЛІ ЯКІСНІ КРІСЛА ТАКОЖ ПІДІЙДУТЬ І ДЛЯ ПІДЛІТКА 

Якщо дитина проводить сидячи десь 5 годин і більше – звертайте увагу на професійні крісла, з регулюванням під параметри зросту. Особоливо ті моделі, які дозволяють працювати як в розслабленому нахилі, так і з мінусовим кутом під час письмової роботи. Це японське крісло SYLPHY (мінімальна глибина сидіння – 44 см) виробника Okamura та норвезьке крісло RH виробника HAG із великою кількістю персональних налаштувань. Вдалим вибором також буде крісло PROFIT виробника COMFORT SEATING (15000 грн) із глибиною сидіння в 40 см.

ДЕ ПРИМІРЯТИ КРІСЛО ДЛЯ ПІДЛІТКІВ В КИЄВІ ТА ІНШИХ МІСТАХ 


Ми запрошуємо всіх на примірку шкільних та підліткових крісел у виставкову залу Крісла Люкс. Київський шоурум знаходиться за адресою: вул. Петра Курінного 2-а. Також в Одесі, Львові, Полтаві, Дніпрі та Харкові працюють наші партнери. Уточнюйте у менеджера де їх знайти та що конкретно представлено для примірки.

Найважливіше – все ж таки його придбати. Адже кожна, майже доросла людина, заслуговує на комфортне робоче місце.

СХОЖІ СТАТТІ ПО ТЕМІ


Які проблеми ви купуєте разом із геймерським крісло для роботи
Як правильно сидіти в кріслі, якщо сидіти потрібно довго і вдумливо