Давайте розглянемо, що таке посилене ергономічне крісло для ваги 130, 150+  чи б то крісло XL. І чому обирати їх не менш складно, ніж крісло для високого зросту, про які ми вже писали тут.

Майже кожен виробник крісел орієнтується на середній показник ваги користувача в тих країнах, де планує зайняти передову позицію. Тому навіть в асортименті професійних найкращих виробників може не бути крісла, в якому зручно розміститься користувач з вагою понад 120 кг. Цей показник максимального навантаження є стандартним для більшості крісел: чи б то їх вартість була 10000 грн, чи 35000 грн.

Крім того, існує ще перелік проблем з вибором крісел для більшої ваги:

  • Сама конструкція може бути посиленою, повністю вилитою з алюмінію, а от пружина гойдання (яка є найважливішим регулюванням) – слабкою; і просто не давати потрібного спротиву спинки під час нахилу.Таким чином синхронний механізм, який є основою ціноутворення просто втрачає свій сенс.
  • Часом крісло для «великих» людей є потужним, але чомусь не глибоким і широким в посадці, або ж не достатньо високим в сидінні.
  • Звичайно, чим вищий газ-ліфт, тим більше відчувається люфт, тому на його потужність теж потрібно звертати увагу. Як і на сертифікати, що її  підтверджують.
  • Іноді справді великі і міцні крісла настільки роздуті в об’ємі, що вже й не відчувається потрібна ергономічна підтримка, втрачається або й не ігнорується контроль постави та вигинів тіла. Цим грішать певні непрофесійні виробники, масового потоку.

Зважаючи тільки на ці фактори, ми знову приходимо до висновку: кожне крісло потребує ретельного особистого тестування, порівняння, примірки в режимі реального часу.

ЯКІ Ж ПОСИЛЕНІ МОДЕЛІ ВЖЕ ЗАРЕКОМЕНДУВАЛИ СЕБЕ СЕРЕД НАШОГО АСОРТИМЕНТУ? З ЯКИХ ПОТУЖНИХ КРІСЕЛ МОЖНА ОБИРАТИ

Ми зібрали 10 крісел та їх основні особливості серед тих, котрі в наявності, виставлені в нашому виставковому залі і чекають вашого візиту. За детальнішою консультацією, звертайтеся, будь ласка, до менеджера в зручному вам режимі. Також перед візитом в виставковий зал, уточніть їх наявність саме сьогодні для примірки.

Крім того, кожен виробник пропонує посилені газ-ліфти, також низка крісел XXL може бути привезена під замовлення.

ТОП-10 МІЦНИХ КРІСЕЛ, ЩО ВИТРИМАЮТЬ ВАГУ 120+ КГ

1. ROVO SUMO – німецьке крісло, що сертифіковане на 180 кг навантаження

Німецький виробник ROVO – це один з еталонних прикладів якості. Серія посилених крісел ROVO SUMO — це моделі XXL, котрі розраховані для користувачів вагою до 180 кг. Крісло відповідає стандарту 2021-ого року DIN 4573 - це стандарт якості та сертифікат щодо вимог безпеки та методів тестування посилених меблів. 

Що пропонує офісне ергономічне крісло ROVO SUMO

  • Синхронний механізм руху працює завдяки міцній пружині, яка під час нахилу дозволяє впевнено балансувати. Це дає можливість працювати в динамічному режимі гойдання.
    Рух – це важливий елемент здорової роботи сидячи.
  • В статичному фіксованому режимі, ви можете обрати одне з 6-ти положень нахилу спинки. Ми радимо завжди чергувати ці режими та змінювати положення якомога частіше.
  • Подушка сидіння та спинка крісла достатньо широкі, діапазон регулювання висоти посадки моделі - 70 см.
  • Поперекова підтримка AIR PLUS - створена компанією ROVO, ця ортопедична систему поперекової підтримки на повітряній подушці регулюється за допомогою ручного насоса та доступна для більшості моделей як опція. Крісло підтримує здорову поставу під час сидіння та запобігає проблемам зі спиною.

Більше про історію німецького виробника та його продукти можна прочитати в статті на сайті нашого блогу.

2. Крісло NIGHTINGALE СХО – канадські крісла керівника та диспетчера 24/7, що витримують вагу 150 кг та їх посилені версії до 200 кг

Крісло СХО та декілька інших моделей виробника розраховане на навантаження 350 фунтів, або ж 158 кг. Цей виробник відомий своїми кріслами 24/7, які часто використовуються в Америці та Канаді в якості крісел диспетчерів, або операторів. Проте є в моделей також комплектації з серії крісел керівника - з алюмінієвою деталізацією.

Крім того, модельний ряд СХО пропонує окремий XXL варіант крісла з додатковим посиленням конструкції для користувачів вагою до 200 кг.

Читати більше про канадського виробника, його патенти та контракт з містом Нью-Йорк в статті на сайті нашого блогу можна тут.

3. Profim Action (GC Certificate) - офісне крісло з максимальним навантаженням 150 кг

Крісло Profim Action вже було в нашому переліку високих крісел. Проте і міцність його алюмінієвої конструкції та надійність механізму, а також сертифікат на 150кг - дозволяють додати моддель і в перелік посилених крісел. А прекрасна робота з дизайном - рекомендувати також в якості крісла керівника в офіси, де велика увага приділяється естетичним елементам.

4. SOKOA AZKAR – ще одне крісло 24/7 до 135 кг від французького виробника офісних крісел

Французське крісло для керівника та операторів 24/7 - тканинна або шкіряна модель класичного офісного вигляду. В кріслі чудово відчувається підтримка попереку (як і в попередніх моделях), котра регулюється завдяки подушці з повітрям, тому її можна ідеально підлаштувати під себе.

5. SENATOR i-WORKCHAIR 2.0 - тканинне британське крісло з максимальним навантаженням 136-150 кг

Крісло з напрочуд міцною пружиною, повністю в тканинній оббивці - класика англійської ергономіки. 

6. ERGOHUMAN ULTRA GAMING CARBON - крісло, що сертифіковане BS 5459 для 24-годинної гри та 150 кг максимального навантаження

Представлена в 2024 році нова серія високо-ергономічних крісел для роботи або гри в режимі 24/7. Зараз виробник Comfort - один з лідерів на ринку саме комп'ютерних крісел і вперше сертифікував модель на  24/7. Це версія Carbon - нового ігрового крісла. Проте є в асортименті геймерських крісел також і серія Ultra для 8-годинної гри.

Вигляд нових крісел, звичайно, вражаючий для всіх поціновувачів hi-tech дизайну.

7. Крісла GIROFLEX серії 24/7 - швейцарське крісло з міцною тканиною та механізмом

Ергономічне тканинне або шкіряне крісло GIROFLEX 60 (9829) - сертифіковане MADE IN SWITZERLAND маркою та GS 24h/150kg, EN 1335-1/-2/-3. Зараз у виставковому залі (станом на липень 2024 року) доступні інші моделі виробника, проте крісло 24/7 завжди доступне під замовлення. 

8. Крісло NUVEM – великий та міцний реклайнер від виробника професійних ергономічних крісел

Comfort Крісло Nuvem – розраховане для роботи з навантаженням в 130 кг. Проте його модель без газ-ліфта здатна витримати і більшу вагу.

Але потрібно розуміти, що це скоріше крісло керівника і модель не створена для 8+ годинного робочого дня сидячи. Все, що пропонує механізм реклайнер – це задати діапазон нахилу, до якого ви зможете нахилитися. Або ж працювати сидячи рівно з вихідного положення.

9. HUMANSCALE Freedom - американська ергономічна класика, що здатна витримати 140 кг

10. HOOKAY – крісла професійного китайського виробника з міцною пружиною для ваги до 120 кг

Завершимо ми перелік ергономічними сітчастими кріслами, які нехай і розраховані на 120 кг, проте дійсно їх витримують. В цьому ми переконалися в шоурумі, порівнюючи з відвідувачами інші крісла з таким же вказаним навантаженням.

Крісла Hookay дають хорощий спротив пружини, щоб користувачі 100-120 кг  могли впевнено користуватися механізмом і не боятися "провалитися" назад під час зміни положень. Гарантія на них триває протягом 5-ти років. Проте міряти потрібно однозначно, адже ми вже згадували, що не кожному зручно сидіти на сітчастому сидінні, і часто, користувачі з більшою вагою обирають тканинні або шкіряні сидіння. Все відносно і завжди визначається в порівнянні. 

Де в Україні магазин з найбільшим вибором ергономічних, офісних, комп'ютерних крісел від передових виробників світу?

Близько 40 виробників вже представлено в київському виставковому залі Kreslalux. Частково, асортимент є в інших містах країни, зокрема найкращих ергономічних крісел (Харків, Одеса, Львів, Рівне, Кривий Ріг - уточнюйте в менеджера найближчу до вас адресу). 

В шоурумі ви знайдете бюджетні ергономічні крісла для офісу, шкіряні крісла керівника, крісла з передовими патентованими технологіями і класичні  дизайнерські італійські крісла - приїхавши одного разу, скоріше за все, без обраної моделі додому не повернетеся :) Ми радимо виділити час на уважну примірку та порівняння - особливо,  якщо ви працюєте довго сидячи, бажаєте зберегти спину та не витрачати кошта на аби-що, а купити хороше крісло один раз і на десятки років.

Чекаємо зустрічі!