Мабуть, ви зустрічали в онлайн-магазинах категорію крісла оператора. А поруч ще ергономічні крісла, офісні крісла загалом, крісла для персоналу, комп’ютерні крісла, крісла для активної роботи тощо. Розповідаємо, як не заплутатися у визначеннях і які крісла оператора вважаються найкращими.

Раніше, ми вже писали про те, як обрати ергономічне крісло і які крісла вважаються найкращими в світі. Ця ж стаття написана для тих, хто сидітиме приблизно 4-8 годин в день, не більше.


Крісло PROFIM LIGHT UP - для роботи в офісі та вдома

Що таке крісло оператора?

Кріслом оператора називають офісне комп’ютерне крісло в тканинній або сітчастій оббивці, з регульованими за висотою підлокітниками (іноді, підголівником), на 5-променевій хрестовині з колесами. Вони обладнані механізмом гойдання, з можливістю фіксувати кут нахилу спинки та підтримкою попереку за рахунок вигнутої спинки або додаткових опцій. І розраховані на 4-8 годин роботи сидячи.

Крісла оператора 24/7 – це крісла з більш стійкими матеріалами. Тканинами, що пройшли випробування на 150+ тисяч циклів життя, посиленим пластиком. Важливо розуміти, що це крісла для приміщень зі змінним графіком, коли в ньому постійно хтось сидітиме. Ними можуть бути як високо-ергономічні крісла для тривалої роботи, так і прості моделі з базовими налаштуваннями, адже позначка 24/7 не завжди обіцяє додатковий комфорт.

Менш функціональними є поворотні крісла – крісла без синхронного механізму. А більш розвиненими прийнято вважати ергономічні крісла для роботи понад 8 годин щодня. Але цей поділ дуже умовний. Одне крісло може мати десятки комплектацій (для керівника, гостей, персоналу, переговорів) і тестуватися на різну тривалість сидіння. Тому, обираючи, крісло найважливіше звертати увагу на механізм.

Що таке синхронний механізм для крісел?

Синхронний механізм нахилу (synhro tilt mechanism) - це механізм гойдання, в якому разом із нахилом спинки, підіймається сидіння, за певним співвідношенням. При цьому, відхиляючись назад, щоб розвантажити спину, ваші стопи залишаються на місці. А от положення тазу зміщується, тому підтримка попереку не втрачається.

Схема руху синхронного механізму крісла

Механізм може бути куплений в постачальника, або заводський, від виробника, тоді крісло коштуватиме дорожче, адже в його розробку та тестування вклали більше ресурсів.

 На що звертати увагу, обираючи крісло в офіс або додому  #bd3102

  1. Діапазон ваги або сила гойдання пружини. Зазвичай він коливається в межах 50-110 кг. І має плюс-мінус 10кг похибки. Проте, якщо вам потрібне посилене крісло - ну купуйте те, що на межі. І пам'ятайте, що крісло, яке витримує понад 130кг щоденного (!) навантаження просто не може коштувати дешевше 700$. Бюджетні варіанти посилених крісел - це гра в рулетку, де щодня є ризик провалитися в ньому.

  2. Параметри. Вирахуйте, яка висота підлокітників вам потрібна до покупки, чи є обмеження по діаметру хрестовини (наприклад, якщо у вас мало місця під столом). Чим більше вимірювань, тим більше часу ви зекономите в магазині.

  3. Матеріали. Шкіра та екошкіра рідко буває зручною для тривалої роботи сидячи. В якості крісел для персоналу чи операторів, та ж сама історія - краще обирати брудовідштовхуючі тканини та сітки, які тестували на цикли життя (запитуйте в консультанта). До речі, не хвилюйтеся, якщо пластикове крісло вам видалося зручнішим, ніж крісло з алюмінієвою основою. Нейлонові хрестовини часто проходять тести на навантаження так само успішно, як і металеві.

  4. Базові регулювання. Маємо поширений стереотип - чим більше регулювань, тим краще. Це не завжди так. Іноді виробники роблять такі механізми, що самі підлаштовуються під рухи вашої спинки і не потрібно там багато маніпуляцій. Все, що вас має турбувати - це можливість підняти-опустити крісло, нахилити спинку і гойдатися, або зафіксувати її, а також налаштувати глибину сидіння (слайдер). 

  5. Аксесуари. Найважливіший з них - підтримка попереку. Без неї варто обирати тільки ті крісла, які мають добре вигнуту спинку в поперекові зоні. Інші ж деталі, такі як підголівник, підлокітники потрібні не всім. Щоб визначитися, розкажіть консультанту чи продавцю про ваш стиль роботи, для яких задач потрібне крісло - ми допоможемо підібрати комплектацію. 

  6. Комфорт. А тут найцікавіше, ми читаємо рецензії, відгуки, але забуваємо, що сидіти нам щодня. І купувати крісла без примірки дуже ризиковано. Кожен виробник працює на свій ринок. Скандинави роблять по-одному, китайці - по-іншому, японці ще інакше - кожен підлаштовується під потреби своїх користувачів. Комусь зручні жорсткі посадки, що не дають розвалитися, комусь лояльні, що дозволяють працювати вечорами - міряйте і тестуйте! 

Як поділяють крісла самі виробники і на які моделі варто звернути увагу, якщо вам потрібне просто хороше офісне крісло для себе чи персоналу?

Досить зручно, коли виробники розділяють крісла на Executive chair (крісла керівника) та Task chair (крісла для роботи). Але в контексті нашого ринку, в розуміння task підпадають якраз «операторські» моделі. Тобто крісла для персоналу, який оперує з комп’ютером. 

Ось декілька прикладів, як виробники поділяють офісні крісла

  1.  SOKOA - французський бренд з Країни Басків 



    Бренд французьких офісних меблів SOKOA пропонує обирати крісла за типом приміщення. Найпопулярніше крісло оператора SOKOA ALAIA знаходиться в розділі крісел для спільних робочих просторів. І ця модель є типовим зразком крісла оператора. В залежності від потреб, ви можете обирати наявність підлокітників, підтримки попереку, матеріали, види коліс тощо.





  2.  KLOBER - один з найстаріших виробників крісел в Європі 




    За таким же принципом розділяє вибір крісел і німецький виробник 
    KLOBER, створюючи офісні крісла з акцентом на контроль постави, а крісла для керівника та менеджерів – з акцентом на статус та індивідуальний стиль. KLOBER Cato Plus – класичне крісло оператора, з синхронним механізмом, простими регулюваннями і запасом експлуатації на 10 років. 


  3.  PROFIM - найбільший польський виробник крісел 




    Популярний в Європі польський виробник PROFIM також розділив крісла на категорії "для керівника" та "офісні". Серед крісел оператора в нього можна зустріти як високо-ергономічні моделі (наприклад, Accis PRO, з боковим гойданням для активної роботи), так і базові офісні крісла. Ідеальним прикладом базового якісного крісла є модель LIGHT UP, з десятками варіантів комплектацій механізму, аксесуарів та варіантів тканин. 
     

Найкращі недорогі крісла оператора ТМ Кріслалюкс, для офісу та дому

Окрім роботи з провідними брендами, ми також пропонуємо недорогі офісні крісла власної ТМ. 

  1. Крісло IN-POINT - універсальне крісло для домашнього офісу.

    Еститичне та просте в управлінні крісло, впевнено гойдає вагу до 110 кг, має високу спинку і правильний синхронний механізм. Завдяки приємним кольорам та матеріалам, модель досить популярна в нашому магазині саме як крісло для домашнього офісу.

  2. Крісло ERGO CHAIR 2 - сучасне крісло оператора, з розширеними регулюваннями.

    Попри основні налаштування, крісло має додаткові регулювання як от кут нахилу сидіння, мінусовий кут нахилу спинки, облаштоване зручним широким підлогівником. Модель доволі глибока в посадці.

  3. Крісло POLY - нове дизайнерське крісло оператора.

    Головна особливість крісла, окрім якісного механізму – дизайн Fuseproject, котрі працюють з Herman Miller та іншими відомими брендами.

  4. Крісло FILO - базове ергономічне крісло для роботи з комп'ютером

    Приємна ціна, синхронний механізм, високі знімні підголівники та вибір кольорів – у ньому є все, що потрібно для гарного комп'ютерного крісла. Зокрема, останнім часом крісло також частко купують підліткам.

In-Point, Ergo Chair 2, Poly, FILO - топ-4 модели ТМ Креслалюкс.

 

Де купувати і тестувати крісла оператора для роботи в офісі та вдома

Ми відкриваємо шоуруми, щоб ви могли не просто обирати моделі за відгуками, але й пересидіти на всіх, приїжджати зі своїми гаджетами і працювати в них якийсь час, забирати додому на декілька днів для тесту тощо. Такі опції вже є в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Полтаві та інших містах. Телефонуйте, пишіть, щоб дізнатися про найближчий шоурум Кріслалюкс або наших партнерів.