Востаннє ми збирали топ-перелік найкращих ергономічних крісел в 2020 році і попри оновлення, які до нього додавали – нам є про що розповісти. Станом на зараз, ми імпортуємо ергономічні офісні крісла з 18 країн та постійно доповнюємо ними найбільший шоурум в Україні. А також відвідуємо міжнародні виставки меблів та виробників, спілкуємося з лікарями та пишемо про наслідки роботи сидячи в блозі - все для того, щоб ви не просто зручно сіли, але й відчули користь та ефективність якісного механізму.

Тут – знайомимо вас з новими кріслами, котрі вражають, а в кінці – нагадуємо як обрати ергономічне крісло для тривалої та безпечної роботи сидячи.

  

Запрошуємо вас в шоурум - тестувати кожну з вказаних нижче ергономічних новинок.

-

НОВІ ОФІСНІ КРІСЛА 2023-2024 РОКУ, ЩО ВРАЗИЛИ НАС:
ЯКІСТЮ, ПРАЙСОМ АБО ФУНКЦІЯМИ

Примітка: коли ми пишемо комп’ютерне чи офісне крісло, крісло оператора чи крісло керівника - маємо на увазі його призначення. Коли кажемо "ергономічне крісло" - говоримо про відповідність ергономічним критеріям (безпека, комфорт та ефективність). Всі крісла в даній статті є ергономічними, проте можуть бути різні за призначенням.

-

1. НІМЕЦЬКЕ ЕРГОНОМІЧНЕ КРІСЛО SEDUS SE:KIT – БЕЗДОГАННА GERMAN QUALITY

Дізнатися більше про виробника, його масштаби та внесок в ергономіку можна в статті нашого блогу. Виробник SEDUS створює крісла вже 150 років, зареєстрував понад сотню патентів - і ми щасливі бути його офіційним представником на українському ринку.

  • Діапазон вартості крісла SE:KIT: 900-1200$, залежно від комплектації. Це модель, котру можна замовити за модульним принципом, конфігуруючи необхідні вам елементи.
  • Що особливого: навіть без додаткової підтримки попереку, сітка та корпус спинки чудово контролюють поставу в різних точках фіксації спинки. Крісло достатньо високе, з міцною пружиною гойдання, яка тримає в балансі вагу в межах 50-110кг (або 150 кг в посиленій версії).
  • Регулюється в кріслі все необхідне: висота спинки, глибина сидіння, висота посадки і підголівника тощо.
  • Модель сертифікована DIN EN 1335-1:2023 Тип A, а також стандартами екологічного менеджменту EMAS,  розрахована на щонайменше 10 років експлуатації в режимі 24/7.

Крісло SE:KIT в виставковому залі Kreslalux – модель можна і потрібно тестувати:

Крісло SEDUS SE:KIT - це про німецьку якість, якщо описувати його двома словами.

-

2. КРІСЛО KRESLALUX SAGESSE – ЕРГОНОМІЧНЕ КРІСЛО ВИСОКОЇ ЯКОСТІ ТА ДИЗАЙНУ ЗА ПРИЄМНУ ЦІНУ

А що, якщо ми скажемо вам, що існує в світі крісло, котре не відстає виглядом та функціоналом від кращих топових крісел в світі, але коштує при цьому вдвічі дешевше? Одне з наших улюблених крісел ТМ Kreslalux сегменту executive – модель SAGESSE.

  • Вартість крісла: 18000 грн (480$ станом на 2024 рік).
  • Особливість: сучасний ергономічний анатомічно правильний дизайн, приємні на дотик якісні матеріли та синхронний механізм з гарантією на 3 роки. Власне, його потрібно бачити та тестувати.

Крісло SAGESSE в шоурумі:

Зокрема, ми в захваті від деталей SAGESSE - 4D підлокітників, литої алюмінієвої хрестовини та деталізованим алюмінієм в дизайні корпусу. 

-

3. НЕДОРОГІ ЕРГОНОМІЧНІ КОМП’ЮТЕРНІ КРІСЛА – КРІСЛА SWIFT ТА BELLA 

Далі – ще цікавіше!
За останній рік ми привезли дві нові моделі сегменту крісла оператора. Тобто ергономічні крісла, в яких гарантовано зручно працювати до 8 годин в день сидячи.

  • Діапазон вартості: 8000-9500 грн.
  • Особливість: якщо дорогі крісла розраховані на 10-30 (чи вічність) років використання, мають патентовані виробником авторські механізми і, звичайно, націнку за роботу дизайнера, то операторські крісла BELLA та SWIFT – це просто якісні крісла з синхронним механізмом DONATI, з регульованими аксесуарами та глибиною сидіння, що прослужать вам 5-10 років без деформації.
  • Дизайн крісел стандартно-ергономічний, приємний та сконструйований більше для підтримки спини і роботи, ніж для «враження в деталях». Звичайно, це впливає на їх вартість, проте жодним чином не робить не зручним.

Крісла офісні Swift та Bella (справа) в виставковому залі, Київ:

Ми завжди наголошуємо на тестуванні та порівнянні флагманських крісел з базовими, хорошими. Адже невідомо, в якій посадці особисто вашій спині буде найбільш комфортно.

-

4. ВСЯ ОНОВЛЕНА ЛІНІЯ КРІСЕЛ COMFORT – ERGOHUMAN ELITE 2
+ Enjoy Budget 2 та інші неперевершені сітчасті моделі

Крісла Comfort – були одні з тих, з яких почалася історія нашого ергономічного виставкового залу в Києві. За весь час співпраці ми захоплюємося тим, наскільки виробник реагує на потреби користувачів та вдосконалює моделі.

  • Вартість Ergohuman 2: 26500 грн в комплектації Elite.
  • Вартість крісла Enjoy Budget 2: 13500 грн.

Крісло Ergohuman Elite 2 - бестселлер серед відвідувачів виставкового залу:

  

Нова сітка з різними зонами натягу для розподілу ваги, новий пластик, збільшений діапазон регулювання  висоти спинки та глибини сидіння, додаткова функція регулювання попереку, підлокітники, що дивують і патентований механізм виробника з регулюваннями одним важелем - це все про Ergohuman. Крісло залишається найбільш популярним серед замовників, найбільш впізнаваним. 

Особливості Enjoy Budget 2

І ми також не можемо не згадати про крісло Enjoy Budget 2. Це вдвічі дешевша модель з синхронним механізмом, регульованою спинкою за висотою та в тій же сітці, що і флагмани - просто з меншою кількістю "фішок". Порівняти їх - обов'язково потрібно. Щоб зрозуміти, чи необхідні вам всі інновації, чи достатньо просто здорової та комфортної посадки. 

-

5. КРІСЛО I-WORKCHAIR 2.0 британського виробника Senator – оновлення, якого ми дуже чекали

Детальніше ознайомитися з британським виробником та оновленим кріслом можна в статті нашого блогу.

  • Вартість англійського крісла: 50000 грн. 
  • Особливість: це крісло відображає виробника, котрий UK Born & Bred (с). Компанія не ставить жоден процес на аутсорсинг, за це й отримала рейтинг ААА+. Бездоганна тканина, ідеальний рух механізму, тактильна приємність пластику - ми добре пам'ятаємо його ще в першій версії. І до оновлення було очевидним, що це крісло купується один раз і на декілька десятків років, якщо не назавжди. Тому, справді щасливі, що модель знову в продажі і неодноразово внесемо її в перелік топ-кращих крісел світу.

Крім того, матеріали i-Workchair придатні 99% переробці (WRKN140MF). 

А неперевершені підлокітники крісла - є одними з кращих, що нам траплялися.
Також вражає оновлений матеріал спинки. 

  

Цитуємо: цифрове в’язання або технічне в’язання частіше асоціюється зі спортивним взуттям, елітною модою чи спортивним одягом. Завдяки використанню передової трикотажної технології ми використовували високоефективну пряжу в складних структурах; щоб не тільки створити сучасний дизайн, але й додати додаткову міцність, підтримку та повітропроникність i-Workchair 2.0.

Але як же тепер розібратися, яке крісло є найкращим для вас?

ЯК ОБРАТИ КРІСЛО ДЛЯ ТРИВАЛОЇ РОБОТИ СИДЯЧИ

Звичайно, це не весь перелік. Ми завжди вражені скандинавською якістю крісел Flokk, асортиментом чеського виробника LD Seating, дизайном японських крісел Okamura, потужною пружиною китайського виробника Hookay, популярністю крісла Ergo Chair 2 та безліччю іншими виробниками і моделями, які представлені в шоурумі. Проте спробуємо надалі розбивати їх за категоріями. Наприклад, в блозі вже є підбірка кращих крісел для людей високого зросту. А також окремий огляд німецьких виробників.

Як обрати комп’ютерне ергономічне крісло?

Звісно, тестуючи його особисто та порівнюючи з іншими.

Це єдина порада, на якій ми наголошуємо, якщо ви постійно працюєте сидячи.

  • Якщо ж у вас немає можливості приїхати в виставковий зал в Києві чи інших містах України – пишіть, телефонуйте. Ми підберемо для вас персональний перелік моделей, котрі відповідатимуть вашим параметрам, стилю роботи та бюджету.

Запрошуємо вас тестувати найкращі ергономічні крісла в світі та обирате серед те саме, ідеальне особисто для вас!

До зустрічі.