Цього року ми вперше привеземо в Україну крісла Humanscale. Сподіваємося, ви зможете їх тестувати вже влітку. Але ще раніше нам хочеться розповісти про новий бренд. Особливо, коли йдеться про виробника світового рівня, чиї крісла називають золотим стандартом ергономіки і постійно знімають в голлівудських фільмах.

Кріслу FREEDOM вже понад 20 років і станом на 2019 рік його обрали більше 2 000 000 користувачів. З часу створення моделі її назвали золотим стандартом ергономіки і зняли в 50-ти фільмах

 
Крісло FREEDOM можна зустріти в стрічках «Містер та міссіс Смітт», «Ультиматум Борна», «Місія нездійсненна», серіалі «Новенька» та інших голівудських і не тільки продуктах. 

ІСТОРІЯ БРЕНДУ HUMANSCALE ТА ПЕРШОГО КРІСЛА FREEDOM

Компанію Humanscale заснував Боб Кінг в 1983 році. В 1990-х вона стала піонером в сфері ергономічного робочого простору та отримала популярність в Нью-Йорку завдяки своїм шарнірним клавіатурам. Але впізнавати бренд почали після створення Нільсом Діффрієнтом моделі FREEDOM в 1999 році. Це ергономічне крісло досі є візитівкою бренду і постійно конкурує за звання найкращого крісла в США з моделями Аeron (Herman Miller) та Leaf (Steelcase).

P.S. Як завжди, нагадуємо, що кожен з ТОП-переліків гарантує якість, але не комфорт – його потрібно тестувати своєю спиною.

Хто такий Нільс Діффрієнт і чому Humanscale пишаються роботою з ним

Діффрієнт допоміг спроектувати телефон Princess, сидіння для тракторів John Deere і фотоапарат Polaroid SX-70, який, крім миттєвого створення зображень, можна було скласти в кишеню. Він також брав участь в розробці інтер'єрів літаків American Airlines, зокрема сидінь. А починаючи з 1970-х років працював над багатотомним виданням, в якому зібрав рекомендації з проектування меблів та приміщень для дорослих людей, дітей, людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Перший том, "Humanscale 1/2/3" опублікували в 1974 році.

 
Фото – 1984 рік, NT Times

"Проблема багатьох ергономічних офісних крісел в тому, що у них є всі ці ручки та важелі - для регулювання висоти, нахилу спинки, висоти підлокітників, підголівника і так далі", - сказав він New York Times у 2003 році. "Але більшість людей ними не користуються. Це крісло (Freedom) вирішує проблему: коли ви відхиляєтеся, вам не потрібно нічого регулювати – воно адаптується до ваги вашого тіла. Коли вам здається, що підлокітники не там, де потрібно, ви можете взяти і перемістити один. Вони працюють в тандемі, тому якщо ви витягнете один, інший піде за ним".

В чому особливість інноваційної спинки Freedom

Інноваційний дизайн тут полягає в тому, що спинка є гнучким компонентом, який підлаштовується під ваше тіло та рухи. Вона нахиляється, коли ви рухаєтеся, тому якщо ви відкинетеся назад, буде рухатися разом з вашою спиною. Ідея полягає саме в природній підтримці і самоблокуванні, вам не потрібно турбуватися про будь-які регулювання спинки, за винятком того, коли ви вперше сідаєте в крісло і регулюєте спинку, відповідно до зросту. А потім вже працюють закони фізики - крісло рухається під вашою вагою тоді, коли рухаєтеся і ви.

Які саме комплектації крісла Freedom Humanscale ми привеземо в Україну

  • Крісло HUMANSCALE FREEDOM (TL21A), шкіряне
  • Крісло HUMANSCALE FREEDOM (O005), тканинне
  • Крісло HUMANSCALE FREEDOM (RM16), тканинне