Цього року ми відкрили для себе, клієнтів і партнерів чеський ринок ергономічних крісел. І цікавий він не лише класично європейськими дизайнерськими офісними кріслами. Є в ньому місце і брендам, що спеціалізуються саме на терапевтичному ефекті під час сидіння. Як ось крісла THERAPIA (CZ), зовнішній вигляд яких може здатися вам незвичним. Проте він є результатом історії ортопедичних досліджень і створений, щоб зробити вашу працю сидячи комфортною та безпечною для спини. Адже заради цього ми тут і зібралися.

АСОРТИМЕНТ ОРТОПЕДИЧНИХ МЕДИЧНИХ КРІСЕЛ THERAPIA (CZ) - 5 КРАЩИХ МОДЕЛЕЙ СТАНОМ НА 2023 РІК

Зверніть увагу, вже з кінця цього ми сподіваємося, що перші крісла приїдуть в шоурум Kreslalux.

Що спільного в медичних кріслах чеського виробника?

  • Сертифіковані комплектуючі та сертифікати якості – кожне крісло має власні сертифікати ергономіки та якості, звертайтеся до менеджера, якщо вам необхідні будуть файли до конкретної моделі.



    Крім того, моделі облаштовані патентованою системою так званих біозон на сидінні, підголівниках та спинці, що ідеально розподіляють вагу та напругу.



  • Першокласна майстерність та якісні матеріали – цільно-вилиті основи, патентовані механізми, довговічні тканини – все це про чеське виробництво.



  • Ідеальне керування – певні моделі, такі як SENSE тестувалися десятки років, щоб забезпечити комфорт не лише спини, але й інтуїтивного управління кріслом для зміни положень, підлаштовуючись під 95% користувачів за співвідношенням ваги та зросту.
  • Екологічне стале виробництво, мінімальна частка пластику, можливість повторної переробки.
  • 5 років гарантії та довговічність 10+ років, залежно від інтенсивності використання.

АСОРТИМЕНТ КРІСЕЛ THERAPIA – 5 КРАЩИХ МОДЕЛЕЙ ОРТОПЕДИЧНИХ КРІСЕЛ, КОРОТКИЙ ОГЛЯД ТА ВІДМІННОСТІ

  1. THERAPIA STANDY – КОМПАКТНЕ КРІСЛО ДЛЯ АКТИВНОГО СИДІННЯ ТА РОБОТИ З РЕГУЛЬОВАНИМИ СТОЛАМИ

      

    Standi пропонує безліч можливостей для активного та здорового сидіння. Чітка форма правильно підтримує поставу, а також дозволяє сидіти обернувшись навпаки, в протилежному напрямку, з підтримкою грудного відділу. Таким чином, ви можете розвантажити спину. Сидіння спеціальної форми з функцією нахилу забезпечує оптимальний комфорт при різних положеннях за висотою, що особливо цінується користувачами столів із регульованою висотою.



    Therapia Standi пропонує також спеціальний чохол з антибактеріальної вінілової шкіри з унікальною структурою. Він чудово протистоїть хімікатам, легко чиститься та повністю дезінфікується, зокрема є досить актуальним в медичних кабінетах та стерильних лабораторіях. Ручка під сидінням забезпечує зручність керування кріслом. А якісний суцільнометалевий механізм пропонує регулювання висоти, глибини та нахилу сидіння, динамічне сидіння з регулюванням тиску спинки, регулювання спинки по висоті, можливість фіксації в будь-якому положенні. Серед опцій можливі: вибір кольору металу, низької або високої конструкції, наявність 4D підлокітників та безліч варіантів кольорів.

  2. THERAPIA SENSE – КРІСЛО З ТОЧНИМ РЕГУЛЮВАННЯМ ПІДТРИМКИ ПОПЕРЕКУ ТА МОЖЛИВІСТЮ ПІДІБРАТИ РОЗМІР ПІД ОСОБИСТІ ПАРАМЕТРИ



    Ця модель цікава тим, що облаштована повністю всіма необхідними регулюваннями. Сидіння медичного крісла Therapia Sense має всередині м'які пружини кишенькового типу для чутливої адаптивної посадки, а також озволяє легко регулювати глибину сидіння та мінусовий нахил тазу. Завдяки цим функціям та особливій формі сидіння сприяє правильному припливу крові до ніг, розвантажує спину та покращує циркуляцію лімфи. Новий ергономічний 3D-підголівник дозволяє регулювати висоту, глибину та нахил для ідеального комфорту та розслаблення.

     

    А з допомогою повітряного насоса ви зможете ідеально відрегулювати правильну поперекову підтримку. Саме так, як вам потрібно.

  3. THERAPIA BODY+ - ПЕРШЕ ЧЕСЬКЕ СЕРТИФІКОВАНЕ КРІСЛО З ТЕРАПЕВТИЧНИМ ТА ОРТОПЕДИЧНИМ ЕФЕКТОМ



    Модель Therapia Body першою отримала найвищу офіційну сертифікацію медичних ергономічних крісел, 20 років тому. За цей час крісло зазнало декількох вдосконалень, але досі є одним з кращих рішень для повсякденного тривалого здорового сидіння. Клінічна оцінка зайняла багато місяців і була проведена акредитованим фізіотерапевтичним центром, де працює понад 50 досвідчених фізіотерапевтів. Власне тому крісло функціонуюче оригінальне чеське медичне крісло і отримало свою назву - тілесна терапія.



    Воно стало найбільш продаваним медичним кріслом THERAPIA в історії. Лише в Чехії з 2005 по 2021 рік було продано понад 20 000 одиниць. Більшість із них працюють і сьогодні, що підтверджують задоволені користувачі.

     

    На вибір доступні 2 варіанти механізму: багатофункціональний механізм позиціонування EXTREM із регулюванням нахилу сидіння (ML), а також посилений багатофункціональний механізм HARD нового покоління (XL, LR). Крім того, ергономічне крісло можна замовити в комплектації 24/7 (на фото справа) для використання в якості крісел оператора під час цілодобової роботи.



    Диспетчерських крісел BODY+ всього два – MEDIUM та ROBUST, які завдяки багаторічним випробуванням та розробкам підходять більшості типам фігур. MEDIUM рекомендується для невеликих та середніх фігур (165-180 см, 60-130 кг), ROBUST рекомендується для більш високих та міцних статур (180-200 см, 110-160 кг).

    Інші переваги крісла для диспетчера:

    Максимальне конструкційне навантаження диспетчерського крісла 24/7 складає 200 кг. • Інтегрована запатентована система здоров'я Therapia забезпечує ідеальний індивідуальний комфорт та повну концентрацію.
    Надзвичайно міцний чохол з максимально можливою стійкістю (500 000 по Мартіндейлу) і комплект захисних чохлів, що знімаються, для довгострокового захисту крісла від бруду і щоденного гігієнічного комфорту навіть при зміні користувачів.

  4. THERAPIA ENERGY+ - ФЛАГМАНСЬКЕ ПРЕМІАЛЬНЕ КРІСЛО ЧЕСЬКОГО ВИРОБНИКА З НИЗКОЮ ІННОВАЦІЙНИХ РІШЕНЬ



    Для виробництва медичного крісла Therapia Energy+ використані спеціальні сертифіковані піни з ефектом пам'яті, що мають виняткові водовідштовхувальні властивості та повітропроникність у 4 рази вище, ніж у звичайних пін. Унікальний сендвіч-комплекс наповнювачів із пружинним сердечником надійно забезпечить комфортне сидіння без перегріву та надмірного потовиділення.



    Серед характеристик ергономічного ортопедичного крісла найвищого класу:

    Розкішна оббивка з тканини преміум-класу (HX) або штучної шкіри (RX), що не ковзає.
    Абсолютно нові революційні матеріали всередині сидіння та спинки для зменшення потовиділення. • Унікальна чеська система запатентованих біозон для здорового сидіння.
    Максимально ергономічне обладнання для індивідуального комфорту.
    Оригінальна ручна робота та топ-дизайн.
    Антибактеріальні поверхні, стійкі до дезінфекції.
    Зручні 4D підлокітники з натуральної шкіри - регулювання висоти, ширини, рух вперед/назад та поворот у сторони.
    Багатофункціональний механізм позиціонування EXTREM з регульованим нахилом сидіння (L, XL).
    Посилений багатофункціональний механізм завантаження HARD нового покоління (2XL).
    Легкий ергономічний підголівник нового покоління 3D+ з піною з ефектом пам'яті дозволяє регулювати висоту, глибину та нахил для ідеального розслаблення.
    Регульована по висоті спинка з регулюванням жорсткості та регулюванням нахилу.
    Розкішні хромовані аксесуари та ін.




  5. THERAPIA E+GAMER – В ТОПОВОМУ ДИЗАЙНІ ІГРОВИХ КРІСЕЛ ПРЕМІУМ + КЛАСУ


     

    Крісло E+ Gamer пропонує повне ергономічне обладнання Energy+ та оригінальний колірний дизайн, якщо вам подобається розкішний вигяд з унікальними деталями, E+ Gamer. Крісло забезпечить повну концентрацію та максимальний особистий комфорт під час тривалого перегляду фільмів, ігор або повсякденної роботи за комп'ютером. В поєднанні з розслаблюючою підставкою для ніг (не входить у вартість) ви не ризикуєте втомитися навіть при тривалому сидінні.

З КИМ ПРАЦЮЄ ВИРОБНИК THERAPIA ТА ЯК РАДИТЬ ОБИРАТИ КРІСЛО + КОМЕНТАР НЕВРОЛОГА

Чеський виробник співпрацює фізіотерапевтичним центром Кінісі (Centra Fyzioterapie Kinisi), чиї контакти вказує на власному сайті. Разом вони допомагають обрати крісло при наявності проблем зі спиною. Зважаючи на це, ми хочемо нагадати і вам – маючи діагностовані проблеми чи хронічний біль або дискомфорт, консультуйтеся, перш за все, зі своїм особистим лікарем. А також завжди тестуйте, міряйте та порівнюйте крісла до покупки. Чужий відгук чи реклама жодним чином не допоможе вам обрати вдале крісло для тривалого і безпечного сидіння.

  • Правильна посадка з відкритою грудною частиною хребта та вигином в поперековій, регулярні розминки, використання механізму та зміни положення – ключ до мінімізації ризику проблем із здоров'ям; ті модифіковані фактори, на які ми можемо і мусимо впливати.

- прокоментувала наша знайома, лікарка Наталія, з якою ми готували в блозі низку матеріалів про вплив сидіння на здоров'я, як фізичне, так і ментальне.

Судячи з конструкції цих крісел, вони справді здатні забезпечити це. Проте погоджуюся з важливим моментом – тестувати потрібно.
Ось кілька порад, які допоможуть вам працювати безпечно під час сидіння і перевірити бажане крісло:

  • Опора для спини має бути правильної форми, достатньо високою і забезпечувати постійне збереження природного вигину хребта, не змушуючи вас сутулитися в плечах. Одночасно з оптимальною підтримкою хребта необхідна і чуйна підтримка поперекової області в ідеалі з можливістю регулювання її жорсткості.
  • Коліна повинні бути під кутом більше прямого, ступні повинні стояти на підлозі або килимку для ніг. Якщо ваші ноги не мають постійного контакту зі підлогою в задньому положенні спинки і ви не можете дотягнутися до підлоги в нижньому положенні сидіння, завжди використовуйте підставку для ніг.
  • Плечі розслаблені та знаходяться у природному положенні вздовж тіла під час сидіння. Лікті природно підтримуються підлокітниками. Плечі не повинні бути ні надто високими, ні надто низькими.
  • Зручно покладіть зап'ястя на стіл чи клавіатуру.
  • Клавіатура і миша оптимально розташовані на одному рівні і трохи нижче за рівень ліктя. Напруга в кистях та руках значно зменшиться.

Якщо ж говорити про наші враження, виходячи з 10-річного досвіду порівняння найкращих крісел в світі – нам крісла THERAPIA нагадують скандинавські крісла для активного сидіння. Зокрема, в архітектурі спинки, де замість більш звичного всім металевого каркасу, що обрамлює плечі, тут формована спинка «відкритого типу», що дає можливість повністю випрямитися за потреби, без перешкод.

В цьому, а також надійності самого крісла – їх велика перевага.

ДЕ І КОЛИ МОЖНА БУДЕ КУПИТИ ОРТОПЕДИЧНІ КРІСЛА THERAPIA В УКРАЇНІ – ЗАПРОШУЄМО В ШОУРУМ KRESLALUX

В виставковому залі ми збираємо найкращі крісла в світі. Зокрема, ортопедичні (зараз в шоурумі вже представлений бренд Duorest, наприклад). Після тестування чеських крісел THERAPIA ми вирішили, що ці моделі повинні бути представлені на українському ринку, з можливістю їх приміряти та порівняти з іншими кріслами, забрати на тест додому чи в офіс. Тобто з усіма перевагами сервісу KRESLALUX. Тому сподіваємося, що вже до кінця 2023 року оголосимо про появу перших моделей в шоурумі. Слідкуйте за нашими новинами в соціальних мережах, на сторінках блогу, або ж залишайте нам свою електронну адресу, щоб першим отримувати сповіщення про ергономічні новинки.

Залишайте також коментарі, якщо мали нагоду тестувати медичні крісла - нам цікавий ваш досвід.