В 2023-ому в шоурум Kreslalux приїхали британські крісла виробника The Senator Group – модель i-Workchair 2.0. А цього року, в квітні 2024-ого ми вперше привезли в виставковий зал крісла з унікальними незалежними регулюваннями нахилу спинки та сидіння – модель ORTHOPAEDICA, дизайн Torasen.

Тут, розповідаємо, чим офісне ергономічне крісло вразило нас під час тесту. 

Перші крісла одразу ж були викуплені, але виставковий зразок є в шоурумі. Ми запрошуємо його тестувати до приїзду наступної партії всіх, хто шукає крісла серед найкращих варіантів в світі.

ДЕКІЛЬКА ФАКТІВ ПРО TORASEN & THE SENATOR GROUP

Виробнику The Senator Group належить сім'я брендів – серед них найвідоміші власне Senator, а також Torasen та Allermuier. Загалом, виробник є одним з 20-ти найбільших в світі, має власні 7 площадок виробництва і створює крісла UK Born & Bred – не віддаючи жодного процесу на аутсорсинг.

Асртимент Torasen включає офісні крісла та стільці, багатоцільові модульні сидіння, м’які крісла, робочі столи та системи зберігання. Все, що потрібно для блискучого робочого середовища, створеного завдяки розумному дизайну.

Якість англійських офісних крісел - бездоганна та акредитована, а виробництво - відповідальне

Це крісла з контролем якості на кожному етапі, в кожній деталі. Окрім того, важливо розуміти, що виробник дотримується суворого екологічного менеджменту – не просто відповідаючи стандартам, а задаючи їх для інших. 

  • «Ми не на словах говоримо про стійкість. Вона вписана в наш дизайн, наше виробництво та нашу доставку. Кожна продукція підлягає переробці принаймні на 99%, багато з неї на 100%. Насправді ми настільки дбаємо про зменшення нашого впливу на навколишнє середовище, що навіть відкрили новий підрозділ бізнесу для переробки відхоодів під назвою Sustain™»

    - а також компанія публічно пообіцяла досягнути нульового викиду вуглецю на pledgetonetzero.org.

 

Британський виробник акредитований за стандартом ISO:9001 та ISO14001 та має рейтинг ААА+. 

Що означає ця стійкість для користувачів офісних крісел Senator?

Англійські крісла створені не для смітників через 5-10 років, а для використання до тих пір, доки тканини не деформуються природнім шляхом – тобто 15-20-30 років, залежно від інтенсивності роботи з ними. В іншому ж, механізми є вічними, а всі деталі змінними. Крісло купується один раз і «назавжди». Таким чином інвестиція в якісне і здорове сидіння на десятиліття є набагато вигіднішою, ніж регулярна зміна незручних крісел. І, звичайно, набагато кориснішою для здоров’я, оскільки спроектовані вони для людей, відповідно до потреб та параметрів кожного.

КОЛЕКЦІЯ КРІСЕЛ З ОРТОПЕДИЧНИМ ЕФЕКТОМ - УНІКАЛЬНІ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ ЕРГОНОМІЧНОГО КРІСЛА ORTHOPAEDICA

  • «Оглянувши офіс, ви побачите, що ніхто не сидить однаково. Ідеальної пози для сидіння на практиці важко дотримуватися, коли ми зосереджені на робочих завданнях за столом» - Senator.

Ідеальна, загалом виглядає ось так. Проте ми рухаємося і не всі крісла здатні підлаштовуватися під зміну позиції без втрати контролю постави. Але ORTHOPAEDICA здатна, адже спроектована для цього.

Ергономічне офісне крісло повинне підтримувати та реагувати на ваші рухи протягом дня за допомогою комбінації регульованих функцій. Такою була мета дизайну та реалізації крісла ORTHOPAEDICA.

Досягнув її британський виробник, зокрема завдяки незалежним регулюванням кута нахилу спинки і кута сидіння. Звичного механізма гойдання при цьому як такого немає - але кут сидіння можна залишити розфіксованим - а спротив нахилу обирати завдяки регулюванню жорсткості. І таким чином ви зможете комбінувати стилі роботи, між статикою та динамікою, що ми завжди наполегливо рекомендуємо.

Найкраще положення - наступне положення.

КРІСЛО TORASEN ORTHOPAEDICA OC117HA
– роздрібна вартість 27000 грн (станом на 2024 рік)

В даному кріслі в нас є 4 лапки регулювання, що відповідають за:

  • висоту крісла - контролює газ-ліфт
  • кут нахилу сидіння - незалежний, в свіввідношенні до спинки
  • глибину сидіння - слайдер з діапазоном 50 мм
  • кут нахилу спинки - незалежний, в співвідношенні до сидіння

А також в офісному кріслі ORTHOPAEDICA додане регулювання спинки за висотою, котру легко підтягнути чи опустити вручну не встаючи з крісла. Та регулювання сили нахилу сидіння для режиму руху, коли воно розфіксоване.

Додаткові опції під замовлення – ORTHOPAEDICA AIR TECH

В кріслах Orthopaedica OC117HA Air Tech - моделі доповнені регулюванням жорсткості підтримки попереку та підтримки грудного відділу, і регулюванням жосткості сидіння. Всі вони здійснюються за рахунок надуву чи здуву повітря в, відповідно, поперековому відділі, грудному та сидінні. 

Всі функції разом гарантують, що будь-який користував обов'язково знайде ідеальне для себе положення, яке дозволить зменшити навантаження на поперек та куприк.

НА ЯКІ ЩЕ КРІСЛА СХОЖІ ТКАНИННІ МОДЕЛІ ORTHOPAEDICA І ЧОМУ НАВІТЬ НАЙКРАЩІ КРІСЛА ВАРТО ТЕСТУВАТИ ДО ПРИДБАННЯ

Англійські крісла з ортопедичними підтримками здатні бездоганно підлаштуватися під користувачів в приблизному діапазоні зросту 155-190 см. Звичайно, особиста примірка відповість на питання, чи комфортною буде посадка.

Аксесуари також регулюються за висотою: підголівник та підлокітники.

  • Подібні незалежні регулювання кутів востаннє ми зустрічали в кріслах RH Mereo – якщо ви знайомі з цією скандинавською моделлю, також помітите певну схожість логіки налаштування. І навіть трішки схожості в дизайні. Серед спільних рис: звужена в плечах спинка без алюмінієвих рамок, що сутулять плечі (певна відкритість в плечах), трішки жорстка посадка з контролем попереку. Хоча, цю особливість мають всі європейські тканинні крісла, порівняно з сітчастими східними колегами.

Варто зазначити, що найкращих крісел в світі в питані якості - тільки в нашому виставковому залі Kreslalux вже декілька десятків. І ще безліч просто хороших крісел для роботи до 8 годиг сидячи. Вони в тканинних оббивках, або повністю сітчасті, чи комбіновані; з різними видами механізмів. І кожен професійний виробник пропонує свою відтестовану теорію здорового сидіння за роботою. 

Щоб визначитися, чиї ідеї відповідають саме вашому стилю роботи і потребам спини - їх потрібно порівнювати. 

В іншому ж, англійські крісла ORTHOPAEDICA - професійні, ортопедичні, бездоганно функціональні і вічні. І, звичайно, після першого знайомства з ними - вони назавжди в переліку топ-крісел особисто для нас. 

Чекаємо зустрічі в шоурумі!
Надалі асортимент виробника Senator буде лише збільшуватися;)