Орієнтовний час прибуття німецьких ергономічних крісел - 20-ті числа серпня 2024 року

«Якщо чиїсь крісла називають найкращими, їх просто не може не бути в нашому шоурумі» (с)

WILKHAHN Group – німецька компанія, виробник офісних крісел і столів, що вважаються взірцевими з точки зору дизайну, екології, механізмів. Серед них такі колекції, як класичне офісне крісло FS-Line (1980), розкладний конференц-стіл Confair (1994), офісне крісло Modus (1994) або крісло Aline (2004) - котрі сформували шлях розвитку ергономічних офісів. Останніми прикладами інноваційних продуків є багатоцільове крісло Chassis, лінійка конференцій Graph та тривимірні офісні ергономічні крісла ON та IN, які провідні експерти наразі вважають найкращими офісними кріслами у світі.

Також це один з топ-20 гравців на ринку офісних крісел та столів та виробник, партнерства з яким ми дуже чекали і над яким довго працювали.

Тому ми справді щасливі повідомити, що з липня 2024 року Kreslalux стає офіційним імпортером Wilkening + Hahne GmbH+Co.KG.

ЩО ІСТОРІЯ ГОВОРИТЬ НАМ ПРО ЯКІСТЬ ОФІСНИХ КРІСЕЛ WILKHAHN

Ми розглянемо:

  • Відомі проекти виробника Wilkhahn
  • Патенти в сфері здорового сидіння – крісло ON як еталон ергономіки
  • Екологічні стандарти – крісло Picto як перший комерційний взірець «екомеблів»
  • Архітектурні рішення та взаємодія – чи може бути фабрика крісел приємним та безпечним місцем,  як компанія налаштувала використання альтернативних джерел енергії
  • Найбільш популярні продукти – які ще крісла впізнає кожен дизайнер інтер’єрів

Сто років досвіду та відомі проекти - коротка історія німецького виробника

Компанія заснована в 1907 році Фрідріхом Хане та Крістіаном Вілкенінгом. Імена двох засновників пізніше були використані для створення назви Wilk-hahn у 1954 році.

Проекти:

  • Нью-Йоркська фондова біржа та конференц крісла Wilkhahn Graph

New York Stock Exchange, photo by Eric Laignel

  • Тірольський парламент та крісла Sola Wilkhahn

Цей проект особливий тим як перегукується стара розкішна барокова зала планерних засідань та функціональний простір завдяки сучасним ергономічним меблям. Фото парламента землі Тіроль: Gerhard Berger/Tiroler Landtag

Фото крісел з ближчого ракурсу.

  • Офісне крісло AT Mesh в Richemont Amsterdam - офісі швейцарської компанії предметів розкоші (архітектори Hans Maréchal M+R, меблі Wilkhahn)

 

Альтернативна енергія

Wilkhahn почала використовувати альтернативні джерела енергії ще в 1992 році з першим фотоелектричним дахом на новому заводі.

У 2008 році була додана комбінована теплоелектростанція, що працює на рослинній олії. Тепер також використовується сонячна енергія, а ще підключення до мережі центрального теплопостачання від сусідньої біогазової станції. В результаті, понад 50 відсотків загальної потреби в енергії покривається за рахунок стійких джерел.

Патенти та крісло Wilkhahn ON як еталон ергономіки

Вільний рух – найкраща здорова 3D-динаміка

  • «Ми об’єднали зусилля з Німецьким спортивним університетом Кельна та розробили наші тривимірні, вільно рухливі діапазони відповідно до нового стандарту. Підкріплена та підтверджена науковими дослідженнями, базова технологія наразі вважається найкращим способом сприяння здоровому динамічному сидінню. Оскільки ми хотіли задовольнити різноманітні переваги, цільове використання та концепції, ми запропонували три серії на вибір: класичне стильне офісне та конференц-крісло ON® великого розміру, офісне крісло IN спортивно-атлетичної форми та розумний і широкомасштабований AT-універсал» 

Крісло Picto та задані екологічні стандарти для меблевої галузі

Проблеми з екологією почали обговорювати на самітах ще в 1970-х роках. На відміну від безлічі компаній тоді, Фріц Гане почув одразу. Він залучив спеціаліста з охорони навколишнього середовища на посаду менеджера та доручив йому розробити керівні принципи для майбутніх екологічних стратегій компанії. Wilkhahn була однією з перших німецьких компаній, яка отримала екологічну акредитацію, відому як стандарт ISO 14 001.

Це був перший раз, коли повний аналіз виробництва був випробуваний на меблевій компанії під науковим контролем, які згодом фактично уточнили стандарти в меблевій галузі. Щоб провести такий аналіз, необхідно було описати всі процеси компанії, а також перерахувати та виміряти кожен вхід (сировина, енергія та робоча сила) та кожен вихід (не лише продукти, а й відходи та забруднення). Результати не залишилися теоретичними. Натомість їх було включено до наступного брифінгу щодо дизайну.

Результатом став Picto 1991 року — перше офісне крісло, розроблене повністю відповідно до екологічних критеріїв. В 1995 році воно стало також першим офісним кріслом у світі, яке було нагороджено екологічним знаком голландського фонду Milieukeur.

І ще раз Wilkhahn довів, що дослідження, простота та відкритість у дизайні створюють крісло, яке задає тренди. Picto встановив стандарт зовнішнього вигляду екологічно розроблених продуктів; фактично змінив імідж таких «екопродуктів», які до того часу мали вигляд рукотворних. І Picto продемонстрував певні переваги на ринку. Кількість деталей було зменшено вдвічі, для виготовлення цього крісла використано лише 48 елементів замість звичайних 96; використовувалися тільки чисті матеріали, що підлягають переробці; а виробничі процеси здійснювалися нетоксичним і екологічно чистим способом. До сьогодні, за інших рівних умов, компанія завжди схиляється перед екологічними факторами. Також були розроблені нові концепції упаковки, щоб зменшити відходи матеріалів. Продукція Wilkhahn транспортується та доставляється з абсолютним мінімумом пакувального матеріалу.

В липні 2001 року Wilkhahn стала першою компанією в німецькому регіоні Нижня Саксонія, яка отримала сертифікат EMAS II на основі Європейських правил екологічного аудиту European Eco Audit Regulations.

Компанія Wilkhahn віддала належне своєму новаторському статусу й у галузі охорони навколишнього середовища: виробничі цехи, спроектовані Томасом Герцогом, завершені в 1993 році, вважаються в усьому світі зразком досконалості як естетичного, так і екологічно безпечного будівництва. 

Які ще крісла Wilkhahn, окрім PICTO та ON відмові в світі офісного дизайну та ергономіки