Вже з липня 2024 року в виставковому залі ергономічних крісел Kreslalux представлені крісла INTERSTUHL – німецької компанії глобального рівня.

Це означає, що окрім Klober, Rovo, Sedus та Dauphin, ваш вибір крісел MADE IN GERMANY збільшився на ще одного потужного виробника. А разом з ним, зросли й шанси одразу знайти те саме, найкраще, ідеальне ергономічне крісло особисто для вас. Адже вибір і можливість порівняти та протестувати на місці чи вдома топових виробників світу – просто гарантує це.

Ми постійно розширюємо модельний ряд шоурума і зараз хочемо вас познайомити з новинками, зокрема моделями:

  • Крісло керівника Interstuhl VINTAGE
  • Офісне крісло Interstuhl EVERY
  • Ергономічне крісло Interstuhl PURE

Читати також статтю огляд ринку німецьких крісел - що спільного в усіх виробників

Проте перед оглядом їх характеристик (див. останній розділ), розповімо трішки про історію німецького виробника, його патенти, екологічні стандарти та сертифікати, що підтверджують «вічність», безпеку для здоров’я спини та ефективність цих крісел.

ЩО ВИЗНАЧАЄ ЯКІСТЬ КРІСЕЛ INTERSTUHL - ІСТОРІЯ БІЗНЕСУ, СЕРТИФІКАТИ ТА ХАРАКТЕРИСТИКИ НАЙКРАЩИХ ЕРГОНОМІЧНИХ ОФІСНИХ КРІСЕЛ

На фото: виробнича площа в 56000 кв. метрів Interstuhl Büro Möbel GmbH & Co. KG в районі Месштеттен міста Тірінген у Швабській області Цоллернальб, в рідному місці засновника компанії та головний шоурум – Interstuhl Arena.

Зараз виробник володіє трьома торговими марками: власне Interstuhl - що пропонує крісла та простори, Bimos – бренд крісел для лабораторій, Backforce – бренд професійних геймерських крісел.

В 2021 році компанія відзначила 60-річчя.

Зараз нею керує третє покоління родини Лінків, брати Гельмут та Йоаким Лінк. Проте заснували сімейну справу ще до їх народження, в 1961 році. І ця історія цікава для споживача може бути тим, як іноді якість продуктів залежить від самоідентифікації, любові та поваги до свого дому. Коли в тебе просто вибору немає, окрім як десятиліття за десятиліттями продовжувати «робити добре для людей».

Ковальство було традицією в родині Лінк з 1731 року. В 1930 році часи були економічно непевними, але Вільгельм Лінк все ж заволодів сільською кузнею Тірінгер. Незважаючи на наслідки економічної кризи, бізнес йшов добре, поки після Другої світової війни попит на ковальську роботу не зменшився. Тож у 1960 році Вільгельм Лінк та його син Вернер Лінк почали будувати базові рами для швейних машин. Оскільки численним швачкам доводилося працювати сидячи, брак сидінь для цього став бізнес-ідеєю: торгову пропозицію доповнили стільцями.

1962 рік – перший патент на регулювання висоти для першого крісла – Interstuhl BI-REGULETTE, зі сталі, дерева та алюмінію.

Оригінал та ювілейна модель 2.0 2012 року.

В 1967 році нарешті була представлена марка «Interstuhl».

З першим великим розширенням заводу, Interstuhl переїхав до свого нинішнього місця на Брюльштрассе в 1969 році та встановив там першу систему порошкового фарбування. Компанія почала розробку офісних крісел, що обертаються. Сьогодні Interstuhl продає свої крісла по всьому світу, в останні роки компанія інвестувала близько 20 мільйонів євро в Тірінген і зараз є третім за величиною роботодавцем в районі Цоллернальб.

INTERSTUHL ТА ЕРГОНОМІКА – ЛЮДИНА ЯК ВІДПРАВНА ТОЧКА ПРОДУКТУ ТА ОРІЄНТИР ДІЯЛЬНОСТІ

Орієнтир на безпеку та комфорт крісла відносно людини – і досі залишається мірилом кожного крісла.

На фото: модульні офісні дивани Interstuhl HUB дизайну Volker Eysing, справа – шоурум у Відні.

Проте, окрім крісел, з 2020 року INTERSTUHL розвивається в нових напрямках – і створює комплексі середовища офісів. Компанія поглянула за межі столу та запропонувала ідею розділення простору на так звані SPLACES: місця для вітання, зустрічей, роботи, керівництва, відпочинку та навчання.

Цитата керівних партнерів:

  • Особливою перевагою Interstuhl є високий рівень вертикальної інтеграції, що є унікальним у галузі.

    Наш власний Центр досліджень/розробок/інженерних робіт/дизайну (FEK) з випробувальною лабораторією, а також створенням зразків і моделей створюють основу для конкурентоспроможності, інновацій, якості та стійкості нашої продукції. Власні сталеві конструкції, зварювальний цех, порошкове покриття, оббивний цех із приєднаною швейною майстернею та спіненим відділом, а також різноманітні відділи попереднього та остаточного складання не лише зменшують транспортні потреби, але й забезпечують безпосереднє задоволення наших потреб у екологічності. Наша власна логістична система забезпечує оптимізовані та короткі транспортні маршрути до наших партнерів. Наші співробітники є основою успіху нашого бізнесу. Відвертість і чесність є керівними принципами нашого спілкування. Ми поєднуємо економічні, екологічні та соціальні цілі.

ЩО ЦЕ ДАЄ КОРИСТУВАЧУ КРІСЛА:

абсолютну впевненість в тому що купивши крісло один раз, його запасу експлуатації, скоріше за все, вистачить на все життя.

СЕРТИФІКАТИ, ЕКОЛОГІЧНІ СТАНДАРТИ
ЧОМУ ПРАЦЮВАТИ В НІМЕЦЬКИХ КРІСЛАХНЕ ЛИШЕ ЗРУЧНО, АЛЕ Й ПРЕСТИЖНО

На сайті виробника викладений 60-сторінковий документ зі звітом впливу на навколишнє середовище,  ENVIRONMENTAL STATEMENT. В ньому розписаний шлях та цілі в розрізі глобальних цілей Зеленої угоди ЄС і Цілей сталого розвитку ООН. Цей звіт базується на стандартах Global Reporting Initiative (GRI). Завдяки цим сертифікатам Interstuhl робить важливий крок до відповідального майбутнього, щоб залишити дітям здорове економічне, екологічне та соціальне середовище.

  • Компанія сертифікована відповідно до BIFMA, ISO 9001 (якість) з 1993 року та відповідно до ISO 14001 та EMAS (екологічний менеджмент) з 1996 року. 
  • Виробник має сертифікат EcoVadis Gold та з 2016 року є членом FISP.
  • INTERSTUHL - пройшли тестування та сертифікацію TÜV як «кліматично нейтральної компанії»

    Interstuhl протягом багатьох років прагне зменшити свої викиди. Будівництво фотоелектричних систем, використання централізованого опалення від місцевої біогазової установки, а також використання джерельної води дозволили компанії постійно знижувати їх. Незважаючи на те, що Interstuhl докладає зусиль, все ще є неминучі викиди, які неможливо зменшити на даний момент. Компанія компенсує це, підтримуючи три кліматичні проекти в Африці. Саме завдяки цьому, в результаті у звітному 2021 році Interstuhl вперше отримала сертифікат кліматично нейтральної компанії TÜV Rheinland.

Приклад такого проекту:

НАЙКРАЩІ ОФІСНІ КРІСЛА INERSTUHL – КОТРІ ВЖЕ МОЖНА ЗАБИРАТИ НА ТЕСТ-ДРАЙВ В ШОУРУМІ KRESLALUX

1. Ергономічне крісло INTERSTUHL PURE

Довгі періоди нерухомого сидіння можуть бути дуже шкідливими для вашого здоров’я. Однак дослідження, проведені зокрема Фраунгоферським IAO та Університетом Тюбінгена – показують, що лише двох годин помірної фізичної активності протягом офісного робочого дня достатньо, щоб компенсувати негативні наслідки малорухливого способу життя.

Протягом багатьох років Interstuhl співпрацює з Fraunhofer IAO, щоб перетворити наукові відкриття на практичні рішення.

PURE гарантує, що сидіння ніколи не буде статичним. Часта зміна пози підтримує активність м’язів, а також мобілізацію ніг, стегон і хребта, запобігає закупорці кровотоку (тромбозам) та стимулює циркуляцію крові. Свобода рухів також означає те, що вам не доведеться сидіти незручно. 

2. Крісло керівника INTERSTUHL VINTAGE в натуральній шкірі, а також ергономічне крісло INTERSTUHL VINTAGE is5 17М7 без підголівника.

  • ДИЗАЙНЕР VINTAGE IS5 ФОЛЬКЕР АЙСІНГ
    Ідея розробки VINTAGE полягала в переконанні, що естетика може стати реальністю лише тоді, коли вона дотримується порядку, а також відповідає вимогам до функціональності. Каркас спинки став центральним елементом для розробки дизайну. 

3. Офісне крісло INTERSTUHL EVERY

ДЕ КУПИТИ КРІСЛА INTERSTUHL В УКРАЇНІ - А ТАКОЖ ДЕ ЇХ ТЕСТУВАТИ ТА ПОРІВНЮВАТИ З ІНШИМИ НАЙКРАЩИМИ ЕРГОНОМІЧНИМИ КРІСЛАМИ В СВІТІ

Хороших крісел існує тисячі, найкращих - сотні. Але найбільше в Україні їх в нашому виставковому залі Kreslalux. Саме тут ви зможете не просто придбати крісло, але й тестувати його на місці, порівнювати шкіряні, тканинні та січасті моделі передових виробників світу. Серед них, звичайно, німецький виробник Interstuhl. В подальшому ми лише збільшуватимемо асортимент. А отже - готуйтеся до того, що якщо шукаєте якісне крісло на 10-20-30 років роботи - вам потрібно виділити щонайменше півдня в шоурумі. Або й взагалі забрати крісло на тест додому.