Описана The New York Times як «золотий стандарт офісних сидінь», колекція американських крісел Humanscale Freedom переосмислює концепцію традиційних робочих місць. Її дизайнер Нільс Діффрієнт мав на меті створити офісне крісло, яке автоматично адаптується до користувачів, дозволяючи їм вільно рухатися та зупинятися без перешкод. Цей підхід усунув складності, що зустрічаються в інших кріслах: громіздкі важелі нахилу та регулятори сили гойдання. В результаті, ми отримали такий механізм нахилу спинки, який сам підлаштовується під людину.

Культове крісло HUMANSCALE FREEDOM – вже в шоурумі Крісла Люкс

Згідно дослідження Humanscale: 
крісло призначене для 95% офісного населення, зростом 152 - 193 см (5'0" - 6'4") та вагою 45,4 - 136 кг (100 - 300 фунтів).

Що особливого в кріслі Humanscale Freedom, окрім безперечно красивого вигляду?

«Проблема багатьох ергономічних офісних крісел в тому, що у них є всі ці ручки та важелі - для регулювання висоти, нахилу спинки, висоти підлокітників, підголівника і так далі. Але більшість людей ними не користуються. Це крісло (Freedom) вирішує проблему: коли ви відхиляєтеся, вам не потрібно нічого регулювати – воно адаптується до ваги вашого тіла. Коли вам здається, що підлокітники не там, де потрібно, ви можете взяти і перемістити один. Вони працюють в тандемі, тому якщо ви витягнете один, інший піде за ним». Нільс Діффрієнт, 2003 рік.

Механізм чутливий до ваги і самоблокується на 20 ступенів руху, а поворотна на 7 градусів спинка Freedom стимулює природню активність

Спинка офісного крісла Freedom – це гнучкий компонент. Вона нахиляється, коли ви рухаєтеся: якщо ви відкинетеся назад або повернетеся вбік, вона наслідуватиме рух, реагуючи на вагу. Ідея полягає саме в природній підтримці постави та самоблокуванні. Вам не потрібно нічого регулювати під час роботи. Завдяки цьому крісло Humanscale Freedom сприяє рухам протягом робочого дня. А як ми завжди наголошуємо, що навіть маленький рух – годує киснем наш мозок.

Інші особливості моделі

  1. Рельєфні «подушки» крісла були розроблені, щоб імітувати природні контури тіла та зменшити точковий тиск на поперековий та грудний відділ хребта. Контурне безкаркасне сидіння спадає вниз в області колін, забезпечує правильний розподіл ваги і стабільне комфортне положення ніг.
  2. Динамічна підтримка підголівника обіймає голову та шию під час нахилу, але залишається нейтральною у вертикальному положенні. Підголівник регулюється в діапазоні 125 мм.
  3. Підлокітники, прикріплені до спинки, забезпечують безперервну підтримку плечей і рук та мають синхронне регулювання. 4. Ручка на спинці крісла для зручності транспортування.
  4. Модульна конструкція дозволяє користувачеві оновити естетику крісла після років експлуатації.
  5. Висота спинки регулюється на 15 см, кут нахилу спинки - 22° Кут заднього нахилу 7°.

Крісло FREEDOM та навколишнє середовище – сертифікати, що гарантують якість та екологічність крісла

Як і всі продукти Humanscale, крісло Freedom було розроблено з постійною увагою до його впливу на навколишнє середовище на кожному етапі розробки. Для виробника важливий принцип: найкращі проекти в світі досягають більшого з меншими витратами – екологічність є природним результатом цієї уваги. Легка конструкція крісла Freedom мінімізує вплив транспортування на навколишнє середовище, а його проста модульна концепція дозволяє легко розбирати, переробляти та обслуговувати крісло навіть після визначеного на 15 років запасу експлуатації.

Крісло Freedom сертифіковане GREENGUARD Indoor Air Quality, GREENGUARD Gold і level® 2.

Опціональні можливості для дизайнерів та передзамовлень

  • Матеріал оббивки: асортимент тканин, що розтягуються в чотири сторони, шкіра, антимікробний текстиль і нерозтяжні матеріали.
  • Оздоблення стібків: вибір відповідної або контрастної рамки, зшивка доступна для всіх видів шкіри.
  • Підлокітники: синхронні кронштейни з дюрону, гелю або відповідного текстилю.
  • Основа: графіт або полірований алюміній з графітовою окантовкою.
  • Газ-ліфт: низький, стандартний або високий з опорою.
  • Колеса: м'які ролики, ковзаючі для коврового покриття або колеса з фіксацією.
  • Зручне кріплення для плічок.

Будь ласка, звертайтеся до менеджера за деталями з приводу передзамовлення комплектацій, котрі ми не додавали в асортимент магазину.

Де тестувати та купити крісло Humanscale Freedom в Україні

Особливий дизайн Humanscale Freedom виділяє його серед інших крісел для керівника, дому чи офісних приміщень і покращує будь-який робочий простір – це помітно з першого погляду. Проте ми зможемо відповісти на питання, наскільки крісло буде зручним особисто для вас, доки ви в нього не сядете. Такі вже закони ергономіки: якщо шукаєте якісне, найкраще крісло в світі, для тривалої комфортної роботи сидячи – потрібно познайомитися з ним особисто і порівнювати з іншими. Запрошуємо вас в шоурум магазину Крісла Люкс – тут ми зібрали найкращі крісла з усього світу, і тут же їх можна порівняти з базовими моделями. А потім визначитися, що варте вашої уваги, а що вам, можливо, і не потрібне взагалі.