В 2023 ми вперше привеземо в Україну крісла німецького виробника ROVO. Це бренд ергономічних крісел, постійний учасник світової виставки ORGATEC, виробник, котрий сам створює та патентує механізми і технології, а також постійно вдосконалює здатність своїх крісел підвищувати якісь життя людини.

Які крісла ROVO приїдуть в травні в шоурум Kreslalux

  1. Німецьке посилене крісло ROVO SUMO з максимальним навантаженням 180 кг.
  2. Ергономічне крісло ROVO R22, доповнене системою Ergo Balance.

Згодом ми збільшуватимемо асортимент крісел ROVO. А поки пропонуємо ознайомитися з історією бренду, ергономічною теорією, а також патентованою технологією ROVO.

КОРОТКА ІСТОРІЯ ВИРОБНИКА ЕРГОНОМІЧНИХ КРІСЕЛ ROVO

Rovo – німецький бренд крісел. Його створив підприємець Рольф Андреас Фьолкле, котрий розпочав власний бізнес в 1964 році. Через декілька років він побачив майбутнє в створенні ергономічних оптимізованих офісних крісел. Понад 100 зареєстрованих патентів в сфері «динамічного сидіння» свідчать про інноваційну силу виробника, за рахунок якої він і працює вже майже 70 років.

  • В 1964 році все розпочалося в класичному стилі історії брендів – Рольф створював дротяні вироби, сталеві каркаси та декоративні меблі у власному гаражі
  • В 1968 виробництво переїхало на власний майданчик в Лоссбурзі, асортимент все більше зосереджується на металевих деталях для меблевої промисловості
  • В 1972 році створена перша серія офісних крісел, з першим патентом для розробки стільців під власною назвою компанії.

  • 1980 рік - ROVO зосереджується на ергономіці крісла, з акцентом на динамічне сидіння.
  • 1982 рік – створює першу в світі самонесучу пластикову основу, використання пластику робить офісні крісла легкими, стійкими та дешевшими.
  • 1984 рік – разом з професором, доктором Карлхайнцом Ніром, а також дизайнерами, розроблені передові концепції сидінь, які стали основою для наступних патентних розробок, наприклад, для AIR CHAIR з регульованими подушками.
  • 1984 рік - випущено перше обертове крісло ROVO з повністю пластиковою технологією.

  • 1985 рік – вперше на ринку з’являється спеціальне дитяче та молодіжне крісло для письмового столу BUGGY, що здатне «рости» разом з ростом дитино.
  • 1987 рік - три поворотні осі, інтегровані в корпус сидіння для потрійної свободи руху: ергономічна концепція ROVO TEC випереджає свій час. Сидіння обертається навколо передньої осі, середня вісь є динамічною опорою для тазу, спинка пружинить в області плечей.
  • 1990 рік - нова будівля компанії в Лоссбурзі Віттендорфі готова до заселення – а крісла все більше нагадують ті, в яких ми сидимо сьогодні!

ROVO: ВІДСУТНІСТЬ РУХУ ПІД ЧАС СИДІННЯ – НЕБЕЗПЕЧНЕ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ТА ЗБИТКОВЕ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ


Випустивши десяток професійних офісних крісел в наступні 20 років, згодом, в 2010 році компанія презентує ERGO BALANCE, а в 2013 - ERGO BALANCE PLUS. За допомогою цієї передової технології рухливий елемент крісла можна включати, блокувати і відрегулювати відповідно до маси тіла. І ця система варта окремої уваги, адже постійно вдосконалювалася та використовується до сьогоднішнього дня.

Кожного професійного виробника ергономічних крісел визначає певна риса, ключова ідея. Динамічне сидіння - ключова риса німецьких крісел ROVO.

ТЕХНОЛОГІЯ ROVO ERGO BALANCE – УНІКАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ КРІСЛА РУХАТИСЯ

З еволюційної історії людини ми знаємо, що людське тіло було створено для руху та витривалості, а не статичного сидіння за столом. Різноманітні та постійні рухи м’язів необхідні для фізичної та розумової працездатності. Вони стимулюють кровообіг і забезпечують весь організм додатковим киснем. Зміна тиску міжхребцевих дисків внаслідок руху хребта є необхідною вимогою для метаболізму. Будь-які вправи стимулюють кровообіг і обмін речовин. Постачання кисню гарантує, що ми зосереджені та потужні, а наш мозок може працювати ефективно.

Тож, що може бути важливішим, ніж перенести цей ефект активності тіла в офісне життя сидячої людини для збереження фізичного та психічного здоров’я?

Для цього, компанія ROVO розробила концепцію, яка забезпечує природну свободу рухів сидячи.

ERGO BALANCE – це механізм руху офісного крісла для тривимірної динаміки. Він заохочує спонтанну зміну положення тіла, рухає м’язи та активізує кровообіг, забезпечує заряд свіжості для тіла та розуму. Адже навіть мінімальні скорочення м’язів буквально «годують» наш мозок киснем.

Запатентована технологія ERGO BALANCE пропонує унікальну плавну послідовність рухів і довела свій успіх тисячі разів з моменту виходу на ринок у 2010 році.

З технічної точки зору всі крісла ERGO BALANCE використовують систему ERGO BALANCE в поєднанні з інтегрованим класичним синхронним механізмом і елементом балансу з двох різних еластомерів. Це забезпечує свободу руху на 360° для сидінь і спинок офісних стільців. Ви можете рухатися так само, як і на сидячому м’ячі, але контрольовано, розмірено та безпечно. Завдяки динамічній поведінці еластомерів центр ваги тіла збалансований у всіх положеннях сидіння.

Як працює система балансу та як впливає на самопочуття людини

Під час роботи в німецьких кріслах ROVO запускаються рухи малого тазу і мікрорухи м'язів, тим самим активізуються м'язи спини. Стимулюється кровообіг і постачання киснем, а також підвищується гідратація міжхребцевих дисків. ERGO BALANCE автоматично заохочує активні рухи та природну, більш здорову поставу.

Переваги німецького ергономічного крісла ROVO 

  1. Активізує м'язи спини.
  2. Посилює кровообіг і стимулює обмін речовин.
  3. Розвантажує хребет і підтримує еластичність міжхребцевих дисків.
  4. Стимулює рух і зміну положення сидіння.
  5. Безпечний, збалансований комфорт сидіння.
  6. Ефективна профілактика захворювань опорно-рухового апарату.

Патенти та відзнаки унікальної системи руху ергономічного крісла

Технологія ERGO BALANCE рекомендована IGR, Інститутом здоров'я та ергономіки. Інститут нагородив ROVO премією Ergonomics Innovation Prize, яка вперше була вручена в 2019 році. ROVO отримала нагороду в категорії «Концепції офісних сидінь і офісні меблі». Офіційна презентація відбулася на підприємстві в Лосбург-Віттендорфі.

 

ERGO BALANCE NEXT - механізм руху нового покоління, є рішенням для індивідуального комфорту сидіння. Його можна ввімкнути або вимкнути за допомогою чверті оберту регулювального кільця, що дозволяє швидко й легко перемикатися між чистим синхронним механізмом і ERGO BALANCE, що забезпечує активність спини під час сидіння. Це робить його доцільним варіантом для офісних крісел оператора при облаштуванні комерційних приміщень.

ЧОМУ ПРОБЛЕМИ ЗІ СПИНОЮ ОФІСНИХ ПРАЦІВНИКІВ - ЗБИТКОВІ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ

Захворювання м'язів і скелета, а також проблеми з серцево-судинною системою є головною загрозою для сучасних офісних працівників. Найпоширеніша причина: сидіння! Щодня ми сидимо протягом тривалого часу – в середньому по 9 годин або навіть довше. Якщо додати час, витрачений на дорогу і те, що ми робимо вдома – кількість малоактивних годин сягатиме щонайменше 15 на день.

  • Тривале сидіння втомлює вас.
  • Відсутність руху може призвести до підвищення рівня ліпідів у крові. Подача кисню знижується.
  • М'язи напружуються і слабшають.
  • Організм і обмін речовин працюють в економному режимі.
  • Погана постава створює тиск на міжхребцеві диски. Зменшується їх запас поживних речовин.
  • Підвищується ризик кальцифікації судин і венозних розладів.

Тому не дивно, що лише проблеми зі спиною є причиною чверті всіх днів лікарняних в офісі. Згідно з дослідженням Федерального інституту безпеки та гігієни праці від 2019 року, річна вартість простою виробництва через захворювання опорно-рухового апарату становить 17,2 мільярда євро на рік. Німецький фонд медичного страхування «Techniker Krankenkasse (TK)» підрахував, що 164 000 працівників щодня пропускають роботу з цієї причини, що спричиняє середні витрати на простої в 400,00 євро на людину на день.

Повсякденне офісне середовище можна покращити, зробивши робочі місця більш ергономічними та інтегруючи більше рухів – несвідомо, природно та як само собою зрозуміле.

МАТЕРІАЛИ, ГАРАНТІЯ ТА ІНШІ ОСОБЛИВОСТІ НІМЕЦЬКИХ КРІСЕЛ ROVO

Крісла ROVO пропонують ще низку інноваційний функцій. Серед них, наприклад, теплофізіологічно оптимізоване кліматичне сидіння, яке протягом останніх двох років було розроблено разом з акредитованою випробувальною лабораторією та дослідницьким центром у ринковий товар. За допомогою спеціальних комбінацій матеріалів із тканини, флісу, піни для сидіння та опорної пластини - тепло та волога відводяться від тіла. Перше сертифіковане кліматичне сидіння, інтегроване в продукти ROVO XP і ROVO R12. А також спеціальна піна ROVO PUR, яка адаптується до людського тіла.

Гарантія на крісла в Україні становитиме 5 років. Проте запасу ексалуатації кожного крісла вистачить на 10-15 років активного користування.

Це цікаві, технологічні та зручні крісла і надалі ми тільки розширюватимемо асортимент. А вас запрошуємо слідкувати за новинами та приїжджати в шоурум – тестувати різноманітні моделі найкращих крісел в світі. Ергономіка розвивається кожного року, щоб зробити наше життя кращим, а роботу комфортнішою.

Давайте використовувати її досягнення і купувати лише якісні крісла!