Если итальянские кресла это о коже, ручной работе и акценте на дизайне, то немецкое кресло – всегда о механизме. Они могут выглядеть изящно, а могут снаружи казаться обычным креслом как Mera Klimashtul. Но под маркой Made in Germany или German Quality вы обязательно найдете историю исследований и патентов, соперничающих между собой в уровне инновации. И, как и в каждом европейском производстве, большинство идей начиналось с семейной фабрики и сохранило свои традиции до сих пор - а значит, базируется на принципе in-house, когда контроль проектирования, производства и качества результата осуществляется в одном месте.

ЧТО ОБЪЕДИНЯЕТ НЕМЕЦКИХ ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ – ПРЕИМУЩЕСТВА НЕМЕЦКОГО ЕРГОНОМИЧЕСКОГО КРЕСЛА 

  1. Они не ломаются.

    Устойчивое производство и соответствие международным стандартам защиты окружающей среды.
    Дело не только в экологичности, но и в качестве. Это кресла, которые отработают свои 10-40 заложенных в запас эксплуатацию лет, а затем могут быть переработаны или обновлены, например, если материал ткани отживет свое и естественно деформируется. Однако на свалке вы немецкое кресло не увидите.
  2. Они могут быть похожи друг на друга.

    На наш взгляд, это большой плюс в дизайне и проектировании офисов, ведь схожий типаж желаемого кресла можно найти у нескольких производителей и выбирать из наличия на украинском рынке. Кроме того, большинство немецких производителей работают в так называемом (ими же) вневременном стиле – чтобы вид кресла не утратил актуальность, ведь в продукты заложен большой срок использования. Вообще, немецкий дизайн не имеет ничего общего с показательностью, он «служит» людям и сочетает формы, материалы и функционал с интуитивно удобным использованием и качеством.
  3. Они созданы одновременно на пользу человеку и бизнесу.

    Неоднократно производители исследуют связь между заболеваниями спины в результате сидения и убытками на предприятии за счет больничных для борьбы с этими последствиями. И это только один аспект. Вполне естественной историей тот факт, что немецкое кресло может даже экономить электроэнергию и ниже мы приведем примеры.
  4. Вони сертифіковані згідно суворих стандартів (окрім ISO та BIFMA).

    Наприклад, стандарт DIN 1335 або DIN 4573, останній - це стандарт щодо вимог безпеки та методів тестування посилених меблів, які призначені для ваги понад 150 кг. Або ж маркування GS (geprüfte sicherheit) – що є знаком безпеки продуктів, стандарти якості вказані в німецькому законодавстві.

  5. Вони недешеві, проте вигідні в довгостроковій перспективі.

    Хороше німецьке крісло не може бути дешевше 400$. Проте навіть за цю вартість ви знайдете таке, що прослужить десятки років.

  6. Ергономіка в німецькому кріслі – завжди доведена дослідженням та патентом.

    Варто лише переглянути результати досліджень кожної моделі і нижче ми наведемо такі приклади.

І наостанок, зазвичай, в світі навіть не потрібно пояснювати, що мається на увазі під якістю німецьких продуктів.

 

ЧИМ ОСОБЛИВИЙ НІМЕЦЬКИЙ ДИЗАЙН ТА ПІДХІД ДО ВИРОБНИЦТВА – НА ПРИКЛАДАХ 

Нижче наведено список найкращих німецьких виробників офісних меблів, які спеціалізуються на дизайні та виготовленні надійних і сучасних крісел. Цей перелік зібрано на основі нашого досвіду як імпортера, а також параметрів налаштування, гарантії якості, гарантійного обслуговування та інших важливих факторів, які ми вивчали під час візитів на міжнародні меблеві виставки.

НАЙКРАЩI ВИРОБНИКИ ОФІСНИХ ЕРГОНОМІЧНИХ КРІСЕЛ В НІМЕЧЧИНІ

 

1. KLOBER– фабрика, що понад 80 років дотримується стандартів якості

  • Штаб-квартира: Овінген, Німеччина
  • Засновниця: Маргарет Клобер
  • Рік заснування: 1935
  • Найвідоміші патенти: система клімат контролю

 

Місія Klober - підвищити добробут персоналу на робочому місці і створити умови кращої продуктивності за рахунок цього. Компанія виробляє крісла та стільці, які поєднують екологічність, інновації та естетику. Використовуючи сертифіковані матеріали та ресурсозберігаюче виробництво, крісла Klober – це правильний баланс між регіональними коренями та міжнародними інноваціями. Завдяки пристрасті та командній роботі Klober стала однією з провідних німецьких меблевих компаній, оскільки весь їхній персонал докладає зусиль, щоб гарантувати якість кожного окремого продукту.

Наприклад, крісла Klober не потрібно збирати – кожне з них зібрано і перевірено особисто відповідальним за модель працівником до відправлення.

Найцікавіші ергономічні крісла та технології в асортименті

Цікавою є система клімат-контролю – персонального регулювання температури в кріслі, позитивний вплив якого досліджували декілька років. Окрім комфорту для користувачів, було підраховано, що функція обігріву та вентиляції в кріслі - ефективніша, ніж регулювання температури в приміщенні. Якщо кімнатна температура знижується, наприклад, лише на 1 градус під час опалювального періоду, це знижує витрати на опалення на 6 відсотків. Влітку кожен градус, на який встановлена вища температура кондиціювання повітря, заощаджує до 4 відсотків електроенергії, залежно від типу будівлі.

Серед наших улюблених крісел: WOOM, Klober CIELLO та Klober Cato Plus, останнє – одне з найкращих корпоративних офісних крісел

Весь асортимент доступний під замовлення в Україні та частково представлений на виставці Kreslalux 

2. SEDUS - фабрика німецьких крісел з найдовшою історією в переліку 

В тому числі, з 1999 року компанії належить контрольний пакет акцій KLOBER. 

  • Штаб-квартира: Догерн, Німеччина
  • Засновники: Альберт Столл I., Максом Клоком
  • Рік заснування: 1871 (1995 рік під назвою Sedus)
  • Патенти: сотні в області дизайну та ергономіки

Sedus стала першою в світі меблевою компацією, котра отримала сертифікат EMAS III в 2010 році. EMAS - це інструмент, розроблений в ЄС в 1993 році для компаній, які бажають покращити екологічні показники. Також це найбільш вимоглива система управління, значно складніша, ніж рамки стандартного ISO 14001. Наприклад, вона включає вимогу зниження споживання енергії, пакувальних матеріалів та інших ресурсів. Аудит та результати її впроваджень знаходяться у відкритому доступі на сайті компанії. Їх виконання перевіряється незалежними експертами. 

В 2005 році створила власну концепцію офісу 2.5 - комплексного меблювання, згідно нової емоціональної культури сучасного офісу. 

Найцікавіше ергономічне крісло Sedus - SE:KIT - одне з кращих модульних крісел, переможець Reddot Design 2023 року

А також крісло Sedus Open Up - з кутом нахилу на 45 градусів і найбільшою кількістю нагород в області дизайну

3. ROVO – та система ерго-балансу

  

  

  • Штаб-квартира: Лоссбург, Німеччина
  • Засновник: Рольф Андреас Фьолкле
  • Рік заснування: 1964
  • Патенти: Ergo Balance, Air Plus та ще понад 90 патентів

Це бренд ергономічних крісел, постійний учасник світової виставки ORGATEC, виробник, котрий сам створює та патентує механізми і технології, а також постійно вдосконалює здатність своїх крісел підвищувати якісь життя людини.

 

Весь асортимент доступний під замовлення в Україні та частково представлений на виставці Kreslalux. Більше про історію виробника можна прочитати в нашій попередній березневій статті.

Найцікавіше ергономічне крісло в асортименті

Крісла Rovo ми почали імпортувати в 2023 році з двох моделей – R22 та посилене крісло ROVO SUMO, що витримує вагу до 180 кг. 

Крісло Rovo R22 - одна з найцікавіших моделей виробника, оскільки облаштоване системою балансу, що дозволяє рухатися під час роботи в тривимірному просторі. Таким чином стимулюється кровообіг і постачання киснем, а також підвищується гідратація міжхребцевих дисків. ERGO BALANCE автоматично заохочує активні рухи та природну, більш здорову поставу.Ми запрошуємо на тест-драйв крісла в шоурум Kreslalux, щоб зрозуміти для себе як працює балансування і чому це стало трендом ергономіки останніх 10-ти років.

4. DAUPHIN OFFICE INTERIORS GMBH & CO. KG.

  • Штаб-квартира: Оффенхаузен, Німеччина 
  • Засновник: Фредерік Дофін та його родина
  • Рік заснування: 1968
  • Патенти: понад 85 в сфері ергономіки та 150 в сфері дизайну

 

Одна з найбільших груп компаній виробництва офісних меблів та крісел: 

  • Dauphin
  • Züco – асортимент якого представлений в Україні
  • Bosse
  • T!O

В центрі уваги при проектуванні простору мають бути індивідуальні люди та їх конкретні потреби. Це те, у що вірить компанія. Сімейний бізнес знаходиться під егідою холдингової компанії Dauphin office interiors GmbH & Co. KG з 1992 року. Окрім бренду Dauphin, у 90-ті роки під контроль холдингової компанії перейшли ще дві фірми з виробництва крісел: Trendoffice (яка раніше базувалася в Гюнцбурзі) і Züco Bürositzmöbel AG, що базується в Ребштайні, Швейцарія. Завдяки трьом незалежним брендам Dauphin Group міцно влаштувалася на ринку крісел для офісу.

Züco – традиційний виробник офісних крісел і меблів для громадських місць. Сміливий дизайн, найексклюзивніші матеріали та швейцарська якість ручної роботи – ось що робить колекції крісел та столів такими успішними.

А офісні стільці Trendoffice відображують сучасний спосіб життя. Свіжі ідеї, свобода дизайну та творчі матеріали – все це продукти з гарним співвідношенням ціни та якості, які ідеально підходять для використання у сучасному, невибагливому офісному середовищі стартапів та коворкінгів.

Придбання Bosse: Аналогічним чином у 1992 році група вийшла на ринок систем структурування приміщень через свою дочірню компанію Bosse Design, що базується у Хекстері. Завдяки Bosse, спеціалісту з універсальних систем поділу приміщень для використання у поєднанні з мобільними рішеннями для зберігання та робочими станціями, Dauphin Holding зарекомендував себе компетентним постачальником комплексних офісних рішень. Після поглинання виробника модульних меблів MRD навесні 2002 року компанія ще більше розширила асортименти своєї продукції, додавши універсальну програму офісних меблів «modul space».

Все це відкриває нескінченні комбінації відповідно до девізу Dauphin: одна ідея. 1000 можливостей.

5. LOFFLER – створює ергономічні крісла з незвичним сучасним дизайном

  

 

  • Штаб-квартира: Reichenschwand (Баварія)
  • Засновник: Werner Löffler
  • Рік заснування: 1992
  • Патенти: ERGO TOP®

Засновник бренду разом із вченими кафедри ергономіки Мюнхенського технічного університету розробив унікальну технологію сидіння. Так народилася система ERGO TOP®, яку можна знайти у всіх кріслах LÖFFLER. В той час як до цього моменту здорове сидіння означало підтримку постави людини, котра працює сидячи кількома обмеженими рухами, нова концепція ергономіки LÖFFLER - грунтувалася на більшому діапазоні рухів і гнучкому сидінні.

Один з яскравих прикладів тому і наше улюблене крісло асортименту - Loffler Brazilian Chair

Технологія гарантує, що постійне балансування горизонтального та вертикального центру тіла активує м'язи під час сидіння. Це ергономічне крісло, обладнане ERGO TOP з рухомим сидінням на 360°, а також синхромеханізмом з пасивною підтримкою - не втомлює м'язи спини від статичної напруги, сприяє прямому сидячому положенню і дозволяє довше концентруватися на роботі. А ще, на наш погляд, крісло неймовірно красиве. Крім того, витримує 120 кг максимального навантаження і має регламентований запас експлуатації протягом 30 років. 

6. INTERSTUHL - сімейна фабрика, що стала потужним виробництвом

  • Штаб-квартира: Месштеттен, Німеччина
  • Засновники: брати Вільгельм і Вернер Лінк 
  • Рік заснування: 1961

Історія компанії розпочалася з першого і одразу успішного крісла Bi-Regulette, котрі створили брати Лінки. За 60 років роботи і більше 30 мільйонів проданих крісел — пристрасть до інноваційних рішень, що полегшують життя і роботу людей, є тим, що рухає виробництво та дизайн компанії.   

Головною гордістю Interstuhl є унікальний для галузі високий рівень вертикальної інтеграції виробництва

Як і в кожного серйозного німецького виробника, в компанії є власний відділ досліджень, розробок, інжинірингу та дизайну (FEK) з випробувальною лабораторією. Власні сталеві конструкції, зварювальний цех, цех порошкового фарбування, оббивний цех з прилеглим швейним цехом та відділом піноутворення, а також різні відділи попереднього та остаточного складання, щоб не лише скоротити потреби у транспорті, але й забезпечити безпосередню реалізацію вимоги до сталого розвитку на великих ділянках. 

Одне з найцікавіших ергономічних крісел Interstuhl - крісло Pureis3, для активного сидіння

7. VIASIT - сучасне екологічне виробництво виключно офісних крісел

  • Штаб-квартира: Нойнкірхен, Німеччина
  • Засновники: Альфонс Вебер и Вернер Шмеер
  • Рік заснування: 1980

Бренд ергономічних крісел Viasit цікавий з точки зору EMAS - схеми екологічного управління та аудиту, детальніше про який ми писали в п.2. Окрім того, це компанія, що створює сучасні якісні ергономічні крісла для роботи сидячи понад 8 годин в день. Бренд працює з такими відомими дизайнерами як Мартін Баллендат, Пальма Кункель, Ральф Умланд тощо і отримує за свої продукти нагороди на міжнародних преміях та виставках. 

Крісло Viasit Tole Move - одне з найкращих крісел виробника, з чотирьохвимірною підтримкою шиї та десятками нагород за дизайн і механізм збалансованого руху

8. KOHL - ще один класично німецький виробник крісел та меблів

  • Штаб-квартира: Paul-Ehrlich Street 4, Rodermark, Hessen 63322
  • Рік заснування: 1976
  • Naturally you sit better

KOHL – німецький виробник офісних меблів, інноваційна сімейна компанія з чудовою репутацією провідного постачальника зручних, екологічних та орієнтованих на користувача крісел не лише в Німеччині, а й у всій Європі. Маючи компетенцію надавати рішення для сидіння, які сприяють здоров’ю та благополуччю працівників, компанія реалізує чотири найвищі цінності у своєму виробничому процесі. Це якість, ергономічність, дизайн і екологічність. Основна мета KOHL — виробництво якісних зручних стільців, суворо дотримуючись вимог клієнтів і зберігаючи безпеку навколишнього середовища.

Найцікавіше ергономічне крісло в асортименті KOHL Крісло SELLEO EDGE – з рідкісною відзнакою Блакитного Янгола

Це маркування - одне з найстаріших екологічних відзнак в світі і є найбільш престижним серед них, означає, що крісло абсолютне не несе шкоди для навколишнього середовища.

9. WILKHAHN - німецька фабрика крісел

 

 

  • Штаб-квартира: Бад Мундер, Німеччина
  • Генеральний директор: Томас Манеке
  • Рік заснування: 1907

Wilkhahn є визнаним виробником високоякісних і динамічних німецьких офісних меблів. Понад століття тому головними цілями компанії стали підвищення корисності та довговічність дизайну. Крім того, будь-який інший бренд прагне відповідати оцінці Wilkhahn щодо соціально-екологічного підходу. 

Wilkhahn створює ергономічні крісла позачасового дизайну, корисні для людини та ефективності роботи

Яскравим прикладом є модель FS-Line, вперше презентована в 1980 році, коли два дизайнера бренду (Клаус Франк та Вернер Зауер) забажали повернути людям природну рухливість під час роботи. З того часу випущено 40 варіантів цього крісла. Принцип досить простий: дуже гнучкий корпус сидіння автоматично пристосовується до будь-якої зміни пози. Технічний термін для цього: "Автоматична синхронізація". Сам виробник називає це "Сидіти без водійських прав".

10. WAGNER - традиційний бренд стільців та крісел

  • Штаб-квартира: Langenneufnach, DE, Augsburg Street, Німеччина
  • Генеральний директор: Моріц Вагнер
  • Рік заснування: 1976

Wagner — традиційний бренд крісел і стільців, який повністю зосереджений на благополуччі людей під час сидіння. У процесі виробництва вони включають фактори дизайну, руху та здоров’я, завдяки чому стільці виконують усі можливі функції. 

 

11. KÖNIG NEURATH - виробник німецьких меблів, крісел та офісних рішень

  • Штаб-квартира: Карбен, Німеччина
  • Засновник:
  • Рік заснування: 1925
  • Паттенти:

Робоча культура змінюється, а разом з нею і вимоги до робочого середовища: просторові, технічні, організаційні. König + Neurath пропонує відповіді: як один із провідних постачальників офісних меблів і просторових рішень, заснований у 1925 році та працює на міжнародному рівні, ця сімейна компанія підтримує своїх клієнтів протягом усього процесу офісного меблювання – від аналізу вимог, планування та виробництва. на довгострокову службу.

König + Neurath виробляє свою продукцію виключно у своїй штаб-квартирі в Карбені з підходом до якості «зроблено в Німеччині», регіонально, але працює на міжнародному рівні.

Одне з націкавіших крісел - патентоване крісло K+N BALANCE, сертифіковане TÜV, з нагородою Red Dot Design Award 2018 - в якому підлокітники складаються, щоб перетворити крісло в опору для роботи стоячи

Купити німецькі ергономічні офісні крісла в Україні

Зараз на вистаці Kreslalux представлені декілька виробників. Ми вже працюємо з архітекторами та дизайнерами, імпортуючи крісла Klober, Rovo, Zuco для проектів ергономічних офісів та сучасних дизайнів кабінетів керівника. Надалі асортимент буде лише збільшуватися - тому запрошуємо всіх в наш офіс та шоурум, де зможемо ознайомити вас з наявними кріслами, а також каталогами, зразками матеріалів та можливостями комплектацій виробників.