Восени 2023 року ми опублікували Огляд німецького ринку крісел, де розглянули кращих виробників та проаналізували, що їх об’єднує. Вони створюють те, що означає German Quality або Made in German. Тобто ергономічні крісла та офісні меблі, якість яких вже обумовлена цим маркуванням. Проте, незважаючи на безліч спільних рис в дизайні та ергономіці, один виробник виділяється щоонайменше найдовшою історією своєї роботи та вражаючою продуктивністю.

А саме - фабрика SEDUS, яку заснували ще в 1871 році.

  • Окрім крісел, SEDUS виробляє: офісні меблі
    ергономічні аксесуари
    діджитал-розробки:



    А також модульні системи та власні концепції організації простору, серед яких, наприклад, ідея
    LIMBIC OFFICE та DETOX OFFICE.

Вже з 2024 року крісла відомого німецького виробника можна буде купити та тестувати в Україні в шоурумах Kreslalux.

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО SEDUS SOLL AG – ПРОВІДНОГО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИРОБНИКА ОФІСНИХ РІШЕНЬ ТА ЕРГОНОМІЧНИХ КРІСЕЛ

Компанія задає стандарти якості та підтримує сталий розвиток. Щоб познайомити дизайнерів, партнерів та клієнтів з нею ближче, ми обрали декілька найцікавіших сторінок в історії виробника і низку вражаючих фактів.

  • Альберт Стролл І та Макс Клюк заснували фабрику стільців в місті Догерн (округ Вальдсгуд, Німеччина). Зараз, там досі знаходиться штаб-квартира компанії – в кращих європейських традиціях, це виробництво in-house, де всі процеси та їх контроль здійснюються в одному місці.




    Штаб-квартира та центр виробництва SEDUS.

  • В 2005 році SEDUS розробив власну концепцію офісу 2.0, що полягає в комплексному меблюванню, згідно нової емоціональної культури офісного середовища.



    Зараз на сайті компанії можна отримати доступ до бази знань, котра відслідковує та збирає тренди розвитку робочого середовища. Це унікальна можливість, яку раніше ми не зустрічали в жодного виробника.

    За допомогою нової платформи «Робочий ландшафт завтрашнього дня» компанія Sedus запустила базу даних знань, що базується на моніторі тенденцій INSIGHTS, яка об'єднує результати багаторічних досліджень робочого середовища (цитуємо).



  • В 2010 році SEDUS СТАЛА ПЕРШОЮ В СВІТІ МЕБЛЕВОЮ КОМПАНІЮ, СЕРТИФІКОВАНОЮ EMAS III.

    Це престижний сертифікат, створений в ЄС в 1993 році для компаній, котрі націлені на екологічний розвиток. Він включає суворі вимоги управління, значно прискіпливіші ніж стандарти ISO. Наприклад, серед його вимог – зниження споживання енергії, зменшення пакувальних матеріалів та прозорий відкритий аудит і результати впроваджень у вільному доступі, який повинні знаходитися на сайті компанії.



    Виконання вимог перевіряється незалежними експертами. Також виробник був одним з перших, хто почав і створює досі крісла за сертифікатом DIN EN: 1335 (-1:2023). Першим сертифікатом був DIN ISO 9001 в 1994 році.

  • 2012 рік - рік провадження технології лазерної кромки. Компанія вдосконалює метод виробництва всіх меблів і стільниць, який створює екологічно чистий дизайн без швів. Sedus отримав нагороду Umweltpreis für Unternehmen (екологічна премія для компаній) у Баден-Вюртемберзі 2012 року. З метою покращення того, як люди сидять в офісі, компанія починає працювати з Технічним університетом Мюнхена над розробкою нової кінематичної концепції сидіння для крісла, що обертається. Результат: більш здорове сидіння завдяки більшій свободі рухів. Крісло адаптується до людей, а не навпаки.
  • В 2018 році виробник презентував на ORGATEC своє перше крісло з патентованим механізмом автоматичного регулювання під вагу користувача. Загалом історія розробок та інновацій починається ще з 1926 року, коли SEDUS представив перше в Європі обертове крісло з пружинним механізмом.

Це компанія, що ЗАРЕЄСТРУВАЛА ПОНАД 100-ТА ПАТЕНТІВ в області дизайну та ергономіки.

Звісно, зважаючи на постійний розвиток, SEDUS – щорічний номінант та багаторазовий переможець премій REDDOT Design. Минулого 2023-ого року, наприклад, його нове модульне крісло SE:KIT отримало чергову відзнаку. Серед новинок 2023 року також цікавою є концепція Sedus Detox Office - з низкою модульних рішень, що створені для боротьби з цифровою втомою. І ми обо'язково розглянемо її та лібмічний підхід до фрмування простору ще в окремій публікації.



Чому маркування MADE IN GERMANY - офіційна гарантія якості крісла на десятки років

Тому що це продукти, розроблені та виготовлені в Німеччині. Крісла з позначкою MADE IN GERMANY – означають той факт, що виробник контролює кожен етап, а не закуповує механізми чи деталі в інших, обгортуючи їх назвою бренду. Це одна з умов даного маркування. Тобто компанія відповідає безпеку, комфорт та ефективність крісла в роботі, тобто - ергономіку.

Які саме процеси охоплюють етапи виробництва SEDUS, окрім розробки механізмів:

  1. Виробництво металу.
    Сталь, яка надходить до Sedus, зберігається у вежі сировини та переробляється на заготовки. Для цього доступні різні преси, токарні, шліфувальні та згинальні верстати, трубчастий лазер і зварювальні роботи.

  2. Покриття поверхні.
    Обробка поверхні використовується для захисту від корозії, а також для зовнішнього вигляду. Відповідні частини оцинковані або пофарбовані порошковою фарбою. Порошкове фарбування є екологічно чистим процесом, оскільки воно не містить розчинників і утворює мало відходів. Перейти на хром 3 компанії вдалося завдяки новому сучасному гальванічному цеху.

  3. Оббивка та пошиття.
    Поролон, текстиль і шкіра вирізаються за розміром, пінопласт для оббивки кріпиться до пластин сидінь і спинок, а потім оббивка встановлюється. Завдяки керованому ЧПК різанню текстилю та ефективному ручному різанню шкіри, обрізки зберігаються на низькому рівні, таким чином зменшуючи відходи.

  4. Деревообробка.
    Дерев'яні деталі меблів, такі як підлокітники та спинки, корпуси сидінь або стільниці, виготовляються із сировини та, залежно від їх використання, шпонуються, склеюються, розпилюються та фрезеруються. Всі видимі частини перед складанням покриваються лаком і при необхідності фарбуються.

  5. Виготовлення деталей.
    Цех виготовлення деталей створює практично всі дерев'яні комплектуючі для офісних столів і шаф. Крім того, усі роботи по свердлінню, фрезеруванню та монтажу виконуються на лінії свердління, а дерев’яні дюбелі встановлюються автоматично.

  6. Фінальна збірка.
    На цій завершальній стадії виробництва компоненти з виробництва металу та дерева, а також оббивка та шиття збираються в готові вироби (офісні крісла синхронного руху, стільці для переговорів, дивани, окремо стоячі ширми, столи, шафи). Після цього продукти готові до відправлення.


Sedus відкрила власні шоуруми та виставкові зали вже в 10+ країнах.

Зважаючи на всі фактори, до якості запитань немає. Залишається лише одне, найважливіше для нас саме тут – а на які ж крісла звертати увагу? Адже асортимент насправді великий.

НАЙКРАЩІ ЕРГОНОМІЧНІ КРІСЛА НІМЕЦЬКОГО ВИРОБНИКА SEDUS

Деякі крісла ми вже додали на сайт, деякі ще будуть розміщені. Проте ознайомитися з повними каталогами  можна вже – зв’яжіться, будь ласка, з менеджером, якщо для вас це актуально. Обрати найкращі крісла – складно. Адже ми як ніхто знаємо, що найкраще – це те, яке зручне для користувача, який в ньому сидітиме. А цей критерій залежить виключно від особистого комфорту  – тому завжди наголошуємо на попередньому тестуванні.

Проте ми обрали декілька цікавих нам як імпортеру, з точки зору оригінальності механізму, гарантії та можливостей комплектацій.

Ергономічне крісло SEDUS SE:KIT

Крісло SE:KIT - ергономічне крісло в модульній конструкції.

Наше робоче середовище, завдання та потреби завжди різні. Отже, вимоги до характеристик та ідеального офісного крісла також відрізняються. Наскільки практичним тоді було б універсальне крісло?
Це питання задав собі виробник при створенні нової моделі.

Крісло SEDUS SE:KIT відповідає на нього особливим підходом, оскільки дотримується модульної концепції та фокусується на комфорті. Користувач вирішує, як йому хочеться конфігурувати крісло та які компоненти для цього потрібні, керуючись девізами «менше – це краще» або, іноді, «більше – це більше». В іншому ж, в будь-якій комплектації - це зручне ергономічне крісло, естетичне та сучасне. Завдяки новому стандарту офісних крісел DIN EN 1335-1:2023 Тип A, se:kit відповідає різноманітним параметрам користувачів.

Серед характеристик моделі:

  • Регульована висота спинки та підтримки попереку, регульоване сидіння
  • Базовий синхронний механізм з автоматичним розпізнаванням ваги і потрібної сили гойдання
  • Додатковий механізм Kinetic-Swing
  • Опціональний механізм з індивідуальною регулюванням ваги з кутом відкриття 18°
  • Опціональний механізм з індивідуальним регулюванням ваги і нахилом вперед до 4°
  • Максимально допустиме навантаження на 110-150 кг, залежно від комплектації
  • Гарантія 5 років та запас експлуатації на 10+ років
  • Ергономічна спинка та сидіння з різними зонами розподілу ваги

Наступна модель в дечому схожа на попередню, і також є однією з найбільш цікавих, на нашу думку, зкрема для бізнесу - в якості мульифункціонального крісла, що прослужить компаніям безпечно та ефективно, надійно, десятки років після покупки.

Ергономічне крісло SEDUS SE:FLEX

Крісло SE:FLEX також розраховане на різних користувачів домашнього офісу, коворкінгу, робочих станцій та індивідуальних потреб. Завдяки інтелектуальним функціям та широкому набору базових опцій se:flex оптимально адаптований до вимог розумного робочого середовища. Крім того, se:flex пропонує широкий спектр можливостей конфігурацій.

Окремо варто зазначити й екологічні переваги моделей:

  • відсутність клею на кришках
  • піни без ХФУ
  • гальванізація хромом III
  • використання сертифікованих оббивних тканин відповідно до стандарту OEKO-TEX 100
  • крісла вироблені з використанням 100% екологічно чистої електроенергії
  • продукція відповідає EMAS III, стандартам екологічного менеджменту
  • а також стандартам DIN ISO 14001

Де тестувати та купити німецькі ергономічні крісла в Україні

Ми запрошуємо дизайнерів, архітекторів та кожного, хто обирає крісло для себе у виставковий зал магазину Kreslalux. Саме тут зібрані крісла найкращих виробників в світі, в тому числі передового німецького виробника SEDUS. В шоурумі в Києві, а також інших містах (уточнюйте в менеджера наявність) можна порівняти ергономічні моделі, оцінити якість механізмів та, найважливіше, питання особистого комфорту. 

Крісла SEDUS доступні для корпороративних замовлень, також їх можна забирати на тест-драйв додому чи в офіс. Будемо щиро раді зустрічі!