Виробник PEDRALI відомий масштабом свого асортименту, де кожен продукт маркується 100% Made in Italy та відповідає критеріям, що закладені в це маркування. Зважаючи на якість кожного виробу та величезні складські запаси для корпоративних проектів, ми щасливі повідомити – 2024 рік став початком нового стратегічного партнерства.

Компанія Kreslalux стала офіційним імпортером італійського виробника.

В статті ми розглянемо:

  • історію Pedrali від майстерні до компанії з власними роботами та тисячами одиниць продукції;
  • огляд кращих та нових меблів і крісел Pedrali, які отримали нагороди в сфері дизайну та ергономіки;
  • дивовижний унікальний архітектурний проєкт, створений на 60-річчя компанії.

ІСТОРІЯ PERDALI – ЯК СІМЕЙНА ФАБРИКА СТАЛА ПОТУЖНИМ ВИРОБНИКОМ З ВЛАСНИМИ РОБОТАМИ ТА ПОВНИМ КОНТРОЛЕМ ЯКОСТІ

Це історія краси, традицій та величезних інвестицій в технології дизайну, що забезпечили цей зріст. Історія про те, чому «зроблено в Pedrali» - не просто маркетинговий лозунг.

В 1963 році Маріо Педралі заснував майстерню в містечку Палаццоло-суль-Ольо, в провінції Брешіа на півночі Італії. Там він створив свої перші вуличні колекції сидінь з кованого заліза. Приблизно з 1970-х років, компанія починає працювати з італійськими та іноземними архітекторами та дизайнерами, все більше зосереджуючись на промисловому виробництві, орієнтованому на сектор «контрактних» меблів для ресторанів, готелів, громадських просторів. Сьогодні, під керівництвом його дітей Моніки та Джузеппе – в PEDRALI працює 340 співробітників.

За що архітектори цінують Pedrali зараз: контроль якості, масштаби та терміни

Останні десятиріччя, виробник створює меблі власними силами, використовуючи автоматизовані виробничі лінії та команду працівників, які реалізовують колекцію, що налічує сотні різних форм. Pedrali успішно закріпила позицію одного з кращих виробників для архітекторів, котрі шукають сучасні меблі з виразним дизайном, на які вони можуть покластися – не лише з точки зору якості та довговічності, але й з точки зору доставки. Крім того, що компанія забезпечує тисячі одиниць складських запасів, завдяки оптимізованим процесам, Pedrali може виконати навіть найбільші проектні замовлення протягом кількох тижнів.


Крісла Panarea, створені CMP Design для Pedrali.

Завдяки своїй приголомшливій колекції, які потім можна персоналізувати за допомогою кольорів, оббивки та оздоблення, високотехнологічний та оптимізований Pedrali забезпечує творчо безкомпромісні рішення для клієнтів, реалізовані в критичні терміни проекту.

Цитуємо Саймона Кіна-Коувела з його публікації для Architonic в 2017 році під час візиту до оновленого центру виробництва:

  • «Переміщення по фабриці Pedrali до Бергамо з Монікою та її командою стало одкровенням. Лазерне різання, згинання, зварювання, порошкове фарбування, а також лиття пластмас під тиском, здебільшого високою мірою автоматизовані за допомогою групи надгнучких роботів та взаємопов’язаного інтелектуального обладнання (компанія інвестує не менше 10 мільйонів євро на рік в нові технології), створює промисловий ландшафт, що характеризується високою продуктивністю та низьким рівнем відходів. Форми вагою кілька тонн і вартістю до 600 000 євро піднімаються і знімаються краном. Ох і спекотно!»

Центр служить метафорою основного підходу Педралі до дизайну: завжди бездоганно спланований, що відповідає меті, але має сильну естетичну цінність. Pedrali об'єдналася з італійськими експертами в області вантажно-розвантажувальних робіт System Logistics для створення об'єкта площею 85000 квадратних метрів. Слоган їх бренду «Зроблено в Pedrali» говорить сам за себе. Звичайно, це демонстрація спадщини та культурної цінності італійського дизайну, але також виходить на перший план і той факт, що Pedrali ніколи не передавала на аутсорсинг жоден аспект виробництва. Компанія еволюціонувала, щоб контролювати ланцюг поставок, закуповуючи необхідні матеріали на кілька років вперед і втілюючи інноваційне бачення свого відділу досліджень і розробок в запатентовані виробничі технології.

Довгострокові інвестиції в новітні виробничі технології у поєднанні з відточеними та оптимізованими процесами допомогли Pedrali стати великим міжнародним гравцем на ринку промислових меблів преміум-класу.

Робота Pedrali з передовими дизайнерами та міжнародними проектами

Навіть після 60 років роботи Pedrali залишається однією з вагомих фабрик, яка спеціалізується на виробництві меблів для сегменту HoReCa, в яких використовуються новітні технології при створенні ергономічних та різноманітних форм. Італійський бренд співпрацює з численними відомими дизайнерами для створення високоякісних крісел і модульних меблів, які регулярно отримують нагороди за свій стиль і комфорт.

Серед них:

  • Юджені Квітлет (Іспанія)
  • Патрік Жуен (Франція)
  • Хорхе Пенсі (Аргентина)
  • Клаудіо Белліні (Італія)
  • та ін. імениті митці.

В Педралі розробляли проєкти багатьох видатних ресторанів по всьому світу, зокрема варто відзначити Alain Ducasse: The Dorchester, 3-зірковий мішленівський ресторан у Лондоні, заклад всередині старовинної королівської резиденції у Версалі.


Pedrali приносить королівський відтінок із кріслом Ester у ресторан ore-Ducasse au château de Versailles.
Фото: Pierre Monetta.

Крім того, компанія брала участь в проекті Caffé Fernanda, розташованого всередині Національної пінакотеки Брера в Мілані, miX — в Emerald Palace Kempinski в Дубаї, ресторану LAGO — у готелі Bellagio Resort & Casinò в Лас-Вегасі.

  
Caffé Fernanda

Таке активне залучення фахівців зі сфери гостинності, постійний пошук нових форм, сенсів і підходів, прагнення до вдосконалення своїх продуктів шляхом використання нових матеріалів і досліджень в області матеріалознавства робить фабрику Pedrali великим промисловим гігантом із бездоганною репутацією. Компанія зберігає традицію виробництва меблів та крісел для комерційних підприємств, дому та громадських місць – кафе, ресторанів, барів, театрів, готелів, офісів та музеїв саме в Італії, забезпечуючи високу якість і дотримання стандартів у всій своїй продукції, активно працюючи над зменшенням впливу на довкілля та використанням екологічно чистих матеріалів.

ОГЛЯД КРАЩОГО ТА НОВОГО АСОРТИМЕНТУ ТА НАГОРОД ВИРОБНИКА PEDRALI

Серед сотень форм в колекції крісел, стільців, столів і модульних меблів ми спробували обрати ті, які привертають увагу відзнаками міжнародного рівня та вискою естетичною цінністю.

В 2011 році компанія отримала престижну нагороду ADI Compasso d'Oro за крісло Frida

Стілець Frida від Pedrali отримав нагороду Compasso d'Oro, інноваційний дизайн якого відрізняється філігранним, тривимірно вигнутим фанерним корпусом. Зараз крісло доступне в новій лінії біофарб на рослинній основі.

Крісло Lamorisse Wood отримало нагороду HiP Awards в 2023

Крісло Lamorisse Wood Pedrali, спроектоване CMP Design отримало нагороду HiP Awards в категорії гостинних місць. Церемонія нагородження, яку проводить американський журнал Interior Design, відзначає найбільш інноваційні та революційні продукти в міжнародному дизайні.

Pedrali Lamorisse Wood - це крісло для внутрішніх приміщень. Його корпус з ясена робить його ідеальним для елегантної їдальні або вишуканого ресторану. Ясеневий каркас характеризується ніжками овальної форми, які поєднуються з округлими паровими вигнутими підлокітниками та трохи збільшуються в товщині біля з’єднань для додаткової міцності, вміщуючи надзвичайно м’яку подушку. Тонкий металевий каркас підтримує сидіння. Еластичні ремені та пінополіуретан, що не деформується, гарантують високий рівень комфорту. Підкладка м’якої спинки та підлокітників знімається та з’єднується з сидінням за допомогою блискавки. Жорсткий шкіряний ремінь кріпить спинку до рами. Елементи з дерева Lamorisse можна легко розібрати для вторинної переробки або замінити її компоненти.

Підставки Hevea та крісло Lamorisse отримали нагороду BIG SEE Award 2023

Hevea, розроблена Вікторією Азадіньо Бокконі, і Lamorisse, крісло, розроблене CMP Design, отримали нагороду BIG SEE в категорії «Дизайн продуктів». Нагороди BIG SEE Awards були започатковані у 2018 році як регіональні нагороди для систематичного вивчення та просування творчого та бізнес-потенціалу Південно-Східної Європи. Сьогодні нагорода набула міжнародного резонансу, відбираючи унікальні та оригінальні творчі досягнення в архітектурі, туризмі, моді, інтер’єрі та дизайні продуктів у всьому світі.

Hevea — це універсальний елемент меблів, який наповнює природою житлові та комерційні приміщення. Ця підставка складається з центральної сталевої ніжки, до якої підвішено шість поліпропіленових ємностей. Горщики легко кріпляться один навпроти одного або по спіралі. Гевея непомітно вписується в будь-яку обстановку, доповнюючи маленькі кімнатні рослини та надаючи життя унікальним і потенційно нескінченним композиціям. Елементи Hevea кріпляться механічно, тому їх легко від’єднати для чищення. Різні компоненти можна правильно утилізувати в кінці їхнього життєвого циклу.

Pedrali Lamorisse — це крісло, призначене для відпочинку на природі, але воно однаково підходить до будь-якої обстановки для відпочинку. Алюмінієва рама робить стілець ідеальним для веранди на березі моря, затінених відкритих майданчиків, столика біля басейну та навіть на палубі корабля. Конструкція з екструдованого алюмінію з овальними ніжками, привареними до круглих трубчастих підлокітників, утримує велику та обіймаючу подушку з пінополіуретану. Сидіння підтримується еластичними ременями, які забезпечують максимальний комфорт і міцність, які майже зникають, щоб зосередити увагу на подушці, що складається з кількох секцій, з’єднаних блискавкою та складених, щоб створити оболонку.

Стіл Frank отримав Stylepark Selected Award 2023

Скульптурна форма стола Pedrali Frank Робіна Ріцціні має дві трішки вигнуті всередину основи, які підтримують прямокутну вершину. Незважаючи на стрункі профілі, стіл виглядає дуже стійким. Завдяки трьом можливим вимірам і версіям з алюмінію, скла або лакованого МДФ, характер «Frank» також може бути вражаюче змінений. Стіл Pedrali серед найкращих новинок року за версією Stylepark Frank - важливою нагородою, яка з 2018 року вшановує найкращі новинки року. Нагорода пропонує огляд поточних розробок у сфері дизайну та служить путівником для архітекторів, дизайнерів, журналістів та любителів дизайну. Стіл Frank натхненний архітектурними формами та промисловими матеріалами. Разом раціональні лінії та вигини сприяють передачі образу легкості та сучасності.

Pedrali презентував кращу модульну робочу станцію на  Interior Design's 2023 (Best of Year Awards)

Pedrali Buddyhub Desk – це функціональна та ефективна робоча станція, де користувачі можуть зосередитись та ізолюватися. Він обладнаний звукопоглинаючою панеллю по периметру, яка охоплює верхню частину з твердого ламінату, створюючи свого роду закриту нішу, що забезпечує акустичну та візуальну конфіденційність. Завдяки своїй структурі та модульному дизайну його можна комбінувати з іншим столом Buddyhub або з кріслами для відпочинку з тієї ж колекції, щоб розділити відкриті простори та створити зони для спільної роботи та зустрічей. Панель підтримується тонкою легкою рамою, яка піднімає її над землею та полегшує її загальний вигляд, забезпечуючи функціональність, що полегшує операції з очищення та технічного обслуговування. Це робоче місце може бути обладнане кабельним доступом.

Крісло Blume отримало нагороду на the mixology awards в 2022 році

Крісло Себастьяна Геркнера Pedrali Blume агороджено в категорії сидіння на mixology south 2022, події змішаних інтер’єрів, що проходила в Лондоні. Міксологічні нагороди відзначають найкращі проекти, продукти та людей в комерційному дизайні інтер’єру, а журі складається з ключових гравців галузі. Завдяки м’якій і округлій формі, Blume зобов’язаний своїм характерним зовнішнім виглядом витонченому профілю у формі квітки з екструдованого алюмінію. Надзвичайно зручна колекція, в якій гармонійно поєднуються струнка оправа та м’яка щедра поліуретанова піна.

В 2023 році фабрика PEDRALI відсвяткувала 60-річчя, створивши дивовижний архітектурний проєкт

 


«Павільйон Педралі — це архітектура на ногах, яка каже нам, що ми повинні ходити, що ми повинні рухатися, що ми переживаємо епоху трансформації і що стає все більш необхідним використовувати такі матеріали, такі як деревина. Деревина походить від дерев, сьогодні це найцінніший ресурс, який надає планета нам, щоб збалансувати дисбаланс, який ми, людство, створюємо».

- Мішель Де Луккі, засновник AMDL CIRCLE.

Де замовити та купити італійські меблі, крісла та стільці PEDRALI в Україні

Pedrali - унікальний виробник неймовірних масштабів. Зі складною програмою сталого розвитку, власними фабрами, що є біологічно безпечними, з величезною колекцією стільців, крісел та меблів різноманітних форм. Ми запрошуємо архітекторів та дизайнерів в офіс та виставковий зал Kreslalux, де зможемо обговорити кожен проект, познайомити з актуальними каталогами виробника та зразками його виробів. І, звичайно, будемо раді зустрітися з кожним, хто бажає придбати продукцію італійської фабрики для приватного будинку, офісу чи квартири, власного ресторану чи готелю.